Ontwerp-bestemmingsplan De Beekse Akkers 2017

Logo Laarbeek

Omschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan De Beekse Akkers 2017 gereed is. Dit ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een zuidwestelijke en westelijke afronding van woonwijk De Beekse Akkers. De westelijke afronding is gesitueerd aan de Vrijenborgsedreef (ontsluitingsweg op de Lieshoutseweg) en de binnenzijde van Merensteinplein. Bovendien wordt ter plekke van het braakliggend terrein in de oksel van de Lieshoutseweg en de Oranjelaan het aantal toegestane woningen teruggebracht van 75 naar 30. De toegestane bebouwingsintensiteit wordt hier derhalve drastisch verlaagd.

Het ontwerp-bestemmingsplan 1e herziening De Beekse Akkers met de bijbehorende stukken ligt van maandag 3 juli 2017 tot en met maandag 14 augustus 2017 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk en is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl > wonen en leven > bestemmingsplannen) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer: NL.IMRO.1659.BPBDdba2017-ON01).

Omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Er moet gemotiveerd aangegeven worden op welke onderdelen van het ontwerp-bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Schriftelijke zienwijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Leefbaarheid. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven