Wijziging Regeling cafetariamodel defensie

16 juni 2017

Nr. BS2017019485

De Minister van Defensie

Gelet op:

  • artikel 15 van het Inkomstenbesluit militairen;

  • artikel 44 van het Inkomstenbesluit burgerlijke ambtenaren defensie;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 5, tweede lid, van de Regeling cafetariamodel defensie komt als volgt te luiden:

  • 2. De aanvraag dient uiterlijk de zevende dag van de maand waarin de eindejaarsuitkering tot uitbetaling komt, te zijn ingediend.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt zij terug tot en met 1 december 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Defensie, voor deze De Hoofddirecteur Personeel, P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

TOELICHTING

Met deze wijziging is de eenmalige datum tot wanneer een aanvraag kan worden ingediend vervangen door een algemene bepaling. De wijziging houdt een verruiming van de aanspraak in. Vooruitlopend op de wijziging van de regeling is deze al toegepast. Door aan de wijziging terugwerkende kracht te verlenen wordt deze praktijk alsnog geformaliseerd.

De eindejaarsuitkering wordt in november uitbetaald. Daarnaast wordt de eindejaarsuitkering uitbetaald bij einde dienstverband. Dit kan elke maand van het jaar zijn. In alle gevallen geldt dat de aanvraag ingediend dient te zijn voor de achtste dag van de maand waarin de eindejaarsuitkering tot uitbetaling komt. Hierdoor kan elke medewerker de eindejaarsuitkering die men opbouwt over de periode 1 december van enig jaar tot en met 30 november van het jaar erop – of zoveel te eerder bij einde dienstverband – uitruilen.

De Minister van Defensie, voor deze De Hoofddirecteur Personeel, P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

Naar boven