OntwerpbestemmingsplanParkeren, gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Parkeren vanaf 30 juni ter inzage ligt (IDN: NL.IMRO.0441.Facetplanparkeren-ON01). Dit bestemmingsplan gaat gelden voor alle bestemmingsplannen die nog geen parkeerregeling bevatten.

Aanleiding bestemmingsplan

Tot voor kort was het gebruikelijk om een parkeerregeling op te nemen in de gemeentelijke bouwverordening. Dit mag vanaf 1 juli 2018 niet meer. Gemeenten moeten nu een parkeerregeling opnemen in hun bestemmingsplannen. Omdat in de gemeente Schagen nog niet alle bestemmingsplannen zo’n regeling bevatten, is dit ontwerpbestemmingsplan Parkeren opgesteld. Hiermee voldoen we aan de wettelijke verplichting dat alle bestemmingsplannen vóór 1 juli 2018 moeten zijn voorzien van een parkeerregeling.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat een parkeerregeling die gekoppeld is aan de ‘Nota Parkeernormen Schagen 2016’. Hiermee wordt voorkomen dat een bouwplan of functiewijziging leidt tot parkeerproblemen. De parkeernota zelf blijft ongewijzigd, dus inhoudelijk verandert er niets aan de parkeernormen. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 30 juni gedurende een termijn van zes weken tijdens werkdagen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen. Daarnaast zijn de stukken ook digitaal te raadplegen op

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441.Facetplanparkeren-ON01

Z ienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen omtrent het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210400. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Naar boven