Gemeente Leiden - Ontwerpbestemmingsplan LBSP-Gorlaeus

Logo Leiden

Op 20 juni 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten om het ontwerpbestemmingsplan LBSP-Gorlaeus (NL.IMRO.0546.BP00138-0201) vrij te geven voor het indienen van zienswijzen.

Begrenzing

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt begrensd door de Wassenaarseweg aan de noordkant, de J.H. Oortweg aan de oostkant, de Plesmanlaan aan de zuidkant en tot slot de A44 aan de westkant. Het plangebied omvat de deelgebieden Entree, Kop van Leeuwenhoek, Janssen, Snellius, Gorlaeus, Van Steenis en de totale openbare ruimte rond de Niels Bohrweg, Einsteinweg en Zernikedreef tot aan de Sandifortdreef.

Toelichting

Het bestemmingsplan LBSP-Gorlaeus voorziet in een adequate juridische regeling om de voorgenomen ontwikkelingen uit het op 16 februari 2017 door de raad (RV 16.0131) vastgestelde masterplan Leiden Bio Science Park – Gorlaeus mogelijk te maken.

Ter Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan LBSP-Gorlaeus ligt vanaf vrijdag 30 juni 2017 tot en met donderdag 10 augustus 2017 ter inzage voor het indienen van zienswijzen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken via de officiële landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening (PDF-versie).

De papieren versie kunt u inzien in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Beide locaties zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00-13.00 uur.

De technische bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op www.leiden.nl/ro.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden) ter attentie van team Ruimtelijke Ontwikkeling onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan LBSP-Gorlaeus, zaaknummer 51860’. Digitaal indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze. Wilt u uw zienswijze mondeling indienen? Maak daarvoor een afspraak via het secretariaat van Team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 071.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via http://gemeente.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 14 071.

Naar boven