Toepassing coördinatieregeling herinrichting voormalig B&Y-terrein, Terschelling

Logo Terschelling

Burgemeester en wethouders geven op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat de gemeenteraad op 20 juni 2017 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor de realisatie van het project herinrichting voormalig B&Yterrein gelegen aan het Groene Strand op Terschelling.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel besluit. Met de coördinatieregeling is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders voor de benodigde (omgevings)vergunning(en).

Tegen de gecoördineerd voor te bereiden besluiten kan door een ieder een zienswijze worden ingediend. Tegen de besluiten kan vervolgens in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft daarmee tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

De coördinatieregeling heeft betrekking op de volgende (ontwerp)besluiten:

Het bestemmingsplan B&Y terrein;

De omgevingsvergunning voor de bouw van 19 appartementen en 4 woningen op het B&Yterrein;

Overige besluiten, die van toepassing zijn op de realisatie van het project.

Tegen het nu bekendgemaakte raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Het raadsbesluit ligt met ingang van vrijdag 30 juni 2017 voor een ieder ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis en is terug te vinden op de website www.terschelling.nl.

 

Naar boven