Bestemmingsplan ‘Centrum Zevenhuizen’ te Zevenhuizen vastgesteld

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat de gemeenteraad bij besluit van 20 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Centrum Zevenhuizen’ heeft vastgesteld. Conform het gestelde in artikel 11, lid 1, Besluit Uitvoering Crisis- en herstelwet geven burgemeester en wethouders er tevens kennis van dat afdeling 2, hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat er sprake is van een procedurele versnelling die ertoe leidt, dat de afwikkeling van eventuele beroepschriften na de vaststelling van dit bestemmingsplan versneld wordt behandeld. De beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat de percelen Burgemeester Boerstraat 1, Dorpsstraat 87 en 89 (locatie van het voormalige gemeentehuis), de voormalige dienstwoning aan de Dorpsstraat 85 en de omliggende gronden. Globaal wordt het plangebied begrensd door de Burgemeester Boerstraat en het perceel Boslaan 2 aan de noordoostzijde, de Dorpsstraat aan de oostzijde en het perceel Dorpsstraat 83/83a aan de zuidzijde. Aan de westzijde vormen de Bosgracht en (het appartementencomplex aan de) Burgemeester Nederveenlaan de begrenzing van het plangebied.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan ziet op de herontwikkeling van de voormalige gemeentehuislocatie en krijgt de bestemming ‘Centrum’. Deze bestemming 'Centrum' biedt ruimte voor de functies wonen (met aan-huis-gebonden beroepen), maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en horeca (uitsluitend op de begane grond) en ondergeschikte detailhandel. Het definitieve programma van het centrumplan bestaat nu uit een gezondheidscentrum (twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapeut en een apotheek), 50 m2 nog beschikbare ruimte voor andere functies, 21 appartementen, 9 rijwoningen met multifunctionele ruimte (zijde Dorpsstraat) en 10 rijwoningen (zijde Bosgracht).

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 29 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpCentrumZhn-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > In Zuidplas > Bouwen > Ruimtelijke Plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen). Tegen betaling van leges kunt u een afschrift krijgen van de ter inzage gelegde stukken.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit bestemmingsplan in te dienen en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 Wet ruimtelijke ordening (Wro), of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven