Kennisgeving bestemmingsplan “Oud-IJsselmonde”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 1 juni 2017 het stap 3-besluit als bedoeld in de Interimwet stad-en-milieubenadering en het bestemmingsplan Oud-IJsselmonde (NL.IMRO.0599.BP1020OudIJsselmo-) gewijzigd heeft vastgesteld.

"Het betreft twee kleine ambtshalve wijzigingen: in paragraaf 9.5.2 is het woord "niet" toegevoegd in de zinsnede "is de aanname gedaan dat RWS niet tot het nemen van deze maatregelen zal overgaan." Op de verbeelding is ter hoogte van de Benedenrijweg een stuk verduikerde hoofdwatergang opgenomen met de dubbelbestemming ‘Waterstaat-Waterstaatkundige functie’.

Begrenzing plangebied

Het plangebied is gelegen in het deelgebied IJsselmonde, tussen de gemeentegrens halverwege de Nieuwe Maas, de Finnjolstraat, de Oostdijk, de Arthurweg en de John F. Kennedyweg. Het omvat het woongebied van Oud-IJsselmonde, inclusief de passantenhaven en de nieuwere woonbuurten aan beide zijden van die haven en inclusief het IJsselmondseplein met de op- en afritten van de A16.

De volgende stukken liggen met ingang van vrijdag 7 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2017 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1:

  • 1.

    het gecombineerde raadsbesluit tot het nemen van een stap-3 besluit en tot het vaststellen van het bestemmingsplan d.d. 1 juni 2017;

  • 2.

    het vastgestelde stap 3-besluit;

  • 3.

    het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken;

  • 4.

    het namens B&W vastgestelde besluit hogere waarden.

Deze stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de volgende besluiten kan zaterdag 8 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2017 beroep worden ingesteld:

  • 1.

    het stap 3-besluit;

  • 2.

    het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Oud-IJsselmonde;

  • 3.

    het namens B&W genomen besluit tot vaststelling hogere waarden.

Het beroep kan worden ingesteld door:

-belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de desbetreffende ontwerpen naar voren hebben

gebracht;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het

bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 5 juli 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

dhr. C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven