Ontwerp wijzigingsplan “Abdijweg 10 Valkenswaard”NL.IMRO.0858.WPabdijweg10-ON01

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend, dat een ontwerp wijzigingsplan is opgesteld voor de “Abdijweg 10”, raadpleegbaar op: NL.IMRO.0858.WPabdijweg10-ON01.

Voor het perceel Abdijweg 10 is een ontwerpwijzigingsplan opgesteld om een hippische accommodatie op deze locatie te realiseren. Het betreft een hippische accommodatie op een bouwkavel van 15.000 m2. De hippische accommodatie, waarvoor reeds een bouwplan aanwezig is, bestaat uit een bedrijfsgebouw met een binnenbak, 33 paardenboxen, opslagruimte voor voer en materialen, wasplaatsen, een foyer en een kantoor. Aan de voorzijde van het gebouw worden 2 studio’s gerealiseerd ten behoeve van een groomverblijf. De bebouwing en bestaande bedrijfswoning met bijgebouwen komen binnen het te realiseren bouwvlak. Binnen het bouwvlak is tevens ruimte voor een stapmolen, een springweide, een longeercirkel, erfinritten, erfverharding en parkeervoorzieningen. Aansluiten op het bouwvlak worden buiten het bouwvlak 4 paddocks en een galoppeerbaan gerealiseerd. Het geheel wordt landschappelijk ingepast met bomenrijen en hagen. Op de locatie worden de paarden opgefokt, getraind en opgeleid tot spring- en dressuurpaarden.

Het verzoek is mogelijk middels het doorlopen van een wijzigingsprocedure en daarna de aanvraag van een omgevingsvergunning met een binnenplanse afwijking. Het college heeft op 10 januari 2017 besloten mee te werken aan het opstarten van een wijziging van ‘Agrarisch’ naar ‘Agrarisch paardenhouderij’ waarbij het bouwvlak wordt vergroot naar 1,5 hectare.

Terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan en ontwerp wijzigingsbesluit, liggen met ingang van 19 januari 2017 ter inzage. De stukken zijn gedurende 6 weken te raadplegen via de website op www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl;

Indien u niet over een computer beschikt, kunt u de plannen gedurende openstellingstijden ook inzien:

  • -

    Op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15;

  • -

    Via de computers bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Het Bruninckxdal 2 in Dommelen;

  • -

    Op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van het plan, dus tot en met 1 maart 2017, kunnen belanghebbenden schriftelijk een zienswijze inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl > meldingen en klachten > zienswijze indienen. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Verkrijgen van informatie met mondelinge toelichting en/of het mondeling indienen van een zienswijze betreffende het ontwerpwijzigingsplan is mogelijk bij de afdeling Ruimtelijk Beleid en projecten. Daarvoor dient echter vooraf (telefonisch) een afspraak gemaakt te worden via telefoon (040) 208 3665.

Valkenswaard, 18 januari 2017

burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

secretaris, burgemeester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven