Wijzigingsplan ‘Schinkeldijk 28, Reeuwijk’, gemeente Bodegraven-Reeuwijk vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8, derde lid Wet ruimtelijke ordening, bekend dat burgemeester en wethouders bij besluit van 12 juni 2017 het wijzigingsplan ‘Schinkeldijk 28, Reeuwijk’ heeft vastgesteld.

Op het perceel Schinkeldijk 28 in Reeuwijk is een sierteeltbedrijf gevestigd. Deze bedrijfsactiviteit wordt beëindigd. De nog aanwezige bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en de sierteeltgronden worden omgezet naar weidegebied. De sanering van de sierteeltgronden en de te slopen bedrijfsbebouwing wordt ingezet om met toepassing van de ruimte-voor-ruimteregeling een compensatiewoning te realiseren tussen de Platteweg 26 en 26a in Reeuwijk waar eveneens een sierteeltbedrijf aan de Platteweg 20 wordt ontmanteld, zodat aldaar twee compensatiewoningen kunnen worden gerealiseerd.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf donderdag 29 juni 2017, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 10 augustus 2017) op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl planidentificatie: NL.IMRO.1901.Schinkeldijk28-WP80;

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website;

  • -

    op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien via: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 30 juni 2017. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpwijzigingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven