Vaststelling bestemmingsplan Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde en omgevingsvergunning voor Hoeve Savendonksestraat 7 in Liempde (gemeente Boxtel)

Logo Boxtel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken bekend dat voor de locatie Savendonksestraat 7 in Liempde het bestemmingsplan is vastgesteld en de omgevingsvergunning is verleend. Voor deze besluiten wordt de coördinatieprocedure toegepast.

Co ö rdinatieb esluit

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij besloten hebben de coördinatieregeling toe te passen voor de te voeren procedures ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie Savendonksestraat 7 in Liempde. Deze regeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval dus om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie en de vaststelling van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit als zodanig bezwaar of beroep in te stellen.

B esluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het bestemmingsplan ‘Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde’ op 20 juni 2017 door de gemeenteraad ongewijzigd is vastgesteld. Tevens wordt bekend gemaakt dat het college van burgemeester en wethouders op 28 juni 2017 de omgevingsvergunning heeft verleend.

Met toepassing van bovengenoemd coördinatiebesluit liggen met ingang van vrijdag 29 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage :

 

-Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde’ (NL.IMRO.0757.BP01Savendonk7-vst1)

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het perceel Savendonksestraat 7 in Liempde. Het plan voorziet in een omzetting van de agrarische bestemming naar een woonbestemming met een recreatieve nevenfunctie. Naast de bestaande bebouwing (waaronder de uitbreiding van een bestaande loods en de verbouw van een bijgebouw) kunnen op het perceel een Vlaamse schuur en hooimijt worden gerealiseerd. Binnen deze bebouwing zijn vier recreatieve verblijfseenheden toegestaan.

 

-De omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voor de locatie Savendonksestraat 7

De vergunning is verleend voor de bouw van een hooimijt, een Vlaamse schuur, het uitbreiden van de loods en het veranderen van gevels en dak van het bijgebouw.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde’ en de omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 30 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur

Daarnaast zijn de stukken digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de volgende codering NL.IMRO.0757.BP01Savendonk7-vst1.

De verleende omgevingsvergunning is opgenomen als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Beroep

Het bestemmingsplan heeft samen met de omgevingsvergunning de coördinatieprocedure ex artikel 3:30 Wet ruimtelijke ordening doorlopen. Hierdoor staat tegen de besluiten tegelijkertijd beroep open.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen deze besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door :

  • -

    Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    Een belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan of de verleende omgevingsvergunning zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient naast het beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Boxtel, 29 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Boxtel

De secretaris, De burgemeester

Drs. H.A.M. van Berkel M. Buijs

Naar boven