Vastgesteld uitwerkings- en wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, gebied C1-C2’

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat met ingang van donderdag 29 juni 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017 het op 19 juni 2017 vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, gebied C1-C2’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud van het uitwerkings- en wijzigingsplan

In het bestemmingsplan De Volgerlanden-Oost, dat onherroepelijk is, is ten behoeve van woningbouw een uitwerkingsplicht opgenomen. Daarnaast is ter plaatse van de destijds voorziene ontwikkeling van een scholencluster binnen dit gebied een wijzigingsbevoegdheid (ex artikel 3.6 Wro) opgenomen, die omzetting van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar wonen mogelijk maakt. Aan voornoemde uitwerkingsplicht en wijzigingsbevoegdheid wordt met het uitwerkings- en wijzigingsplan invulling gegeven. Het vastgestelde plan omvat de bouw van maximaal 478 nieuwe woningen in het gebied tussen de Vrouwgelenweg en de Veersedijk, ten noorden van de Jacobuslaan. Het uitwerkings- en wijzigingsplan voorziet in een relatief globale regeling (met een directe bouwtitel), waarbij de kwaliteitscriteria worden geborgd middels de als bijlage bij de regels opgenomen ‘Dorpenpaspoorten’.

Zienswijzen en wijzigingen

Tijdens de tervisielegging van het ontwerp-uitwerkings- en wijzigingsplan zijn drie zienswijzen op het plan ontvangen. Bij de vaststelling van het uitwerkings- en wijzigingsplan heeft het college besloten tot het aanbrengen van enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. Deze komen deels voort uit de naar voren gebrachte zienswijzen. Een overzicht van de wijzigingen is te vinden in de staat van wijzigingen die deel uitmaakt van de Nota van Zienswijzen en vooroverleg, die bij de stukken ter inzage ligt.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, gebied C1-C2’ ligt met ingang van donderdag 29 juni 2017 gedurende zes weken (tot en met woensdag 9 augustus 2017) met de bijbehorende stukken, waaronder het gelijktijdig met het plan vastgestelde 'Besluit hogere grenswaarden', ter inzage.

Het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan is in te zien op de site www.ruimtelijkeplannen.nl, onder publicatienummer NL.IMRO.0531.bp06VolgerlOstUP02-3001. Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (door onder ‘ik woon’ op ‘ruimtelijke plannen’ en vervolgens op 'in procedure’ te klikken).

De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Procedure beroep en voorlopige voorziening

Binnen de termijn van ter inzage ligging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • -

    hen, die een zienswijze tegen het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • -

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp van het plan;

  • -

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het uitwerkings- en wijzigingsplan zijn aangebracht.

U dient het beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan schriftelijk in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van 10 augustus 2017. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven