Ontwerpbestemmingsplan “Kerkstraat 8, 10 en 10a te Oostelbeers”

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Kerkstraat 8, 10 en 10a te Oostelbeers”, met ingang van 29 juni 2017 gedurende 6 weken op afspraak ter inzage ligt bij de gemeentebalie. Het ontwerp met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer: NL.IMRO.0823.BPOOKERKSTR8TOT10A-ONTW. Er is voor dit ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld aangezien het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het vestigen van het dorpshuis en horeca in de vorm van een zalen- en partycentrum in de voormalige kerk (Kerkstraat 10) in Oostelbeers. Voor de pastorie (Kerkstraat 8) wordt de bestemming verruimd zodat de pastorie ook in gebruik kan worden genomen als bed & breakfast of ten behoeve van kantoren of dienstverlening. Daarnaast wordt het voormalige gemeenschapshuis aan de Kerkstraat 10a gesloopt. Hiervoor in de plaats worden parkeerplaatsen gerealiseerd en wordt de mogelijkheid geboden om maximaal 4 woningen te bouwen.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie. U moet hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via 0499-583333.

Oirschot, 28 juni 2017

Naar boven