ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘EMMELOORD-WEST’ EN ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE WET GELUIDHINDER LOCATIE 'URKERWEG, DE SCANDINAVIELAAN, DE KOMETENLAAN EN PILOTENWEG'

Logo Noordoostpolder

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het voorliggende plan betreft een grotendeels consoliderend plan. De bestemmingsplannen ‘Emmeloord West 2006, Europalaan 31-33’, 'Emmeloord, Europalaan 40a' en Emmeloord Noord en Oost, Zeebiesstraat 21 en 22’ (realisatie van twee ligplaatsen voor woonschepen) worden in de actualisatie geïntegreerd. Er worden enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan zijn twee nieuwe ontwikkelingen in dit plan opgenomen. Bij de locatie Balkan 16 vindt er een uitbreiding van het huidige schoolgebouw plaats. Er zullen een aantal lokalen worden bijgebouwd. De locatie Scandinaviëlaan 35 betreft de omzetting naar van een sporthal naar een woonzorgvoorziening (begeleid wonen met dagbesteding) voor 45 personen. Het betreft een locatie van de Stichting Philadelphia. Onderhavig ontwerpbestemmingsplan voorziet in de planologisch-juridische regeling voor de actualisatie van dit gebied.

Het plan is in te zien van 29 juni 2017 tot en met 9 augustus 2017.

Dit kan op:

● www.noordoostpolder.nl/ter-inzage;

● http://noordoostpolder.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0171.BP00548-ON01

● de bronbestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://noordoostpolder.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0171.BP00548-/NL.IMRO.0171.BP00548-ON01

 

Een papieren versie ligt bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

Het college van burgemeester en wethouders legt dit plan ter inzage op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

U kunt uw zienswijze (reactie) indienen tot en met 9 augustus 2017.

Uw zienswijze stuurt u naar:

Gemeenteraad van Noordoostpolder

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

 

Vermeld bij uw zienswijze:

  • -

    het Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplansplan ‘Emmeloord-West’;

  • -

    waarom u reageert;

  • -

    uw naam, adres en handtekening.

 

Geeft u liever mondeling uw zienswijze? Maak dan een afspraak met Peter de Jager van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 06 13 32 94 71 of per e-mail (p.dejager@noordoostpolder.nl).

Ontwerpbesluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken gelet op hun bevoegdheid op grond van artikel 110a Wet geluidhinder ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder tevens bekend dat tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord-West’ (zie publicatie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord-West’) het ‘Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder locatie ‘Urkerweg, de Scandinaviëlaan, de Kometenlaan en Pilotenweg’ te Emmeloord’ ter inzage ligt. Dit besluit is nodig omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidbelasting als gevolg van verkeerslawaai ter hoogte van de maatschappelijke functies op genoemde locaties hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder.

Termijn van inzage

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt ter inzage van 29 juni 2017 tot en met 9 augustus 2017.

Inzien ontwerpbesluit hogere waarde

Het ontwerpbesluit hogere waarde en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

● Op de gemeentelijke website: https://www.noordoostpolder.nl/ter-inzage

● Een papieren versie ligt bij het loket Woonomgeving (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde

Gedurende bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden tegen het ontwerpbesluit hogere waarde naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij:

College van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder locatie ‘‘Urkerweg, de Scandinaviëlaan, de Kometenlaan en Pilotenweg’

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

 

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

● uw naam, adres en het onderwerp ‘Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder locatie ‘Urkerweg, de Scandinaviëlaan, de Kometenlaan en Pilotenweg’;

● een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere waarde;

● uw handtekening.

 

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de bovengenoemde periode en afspraak worden gemaakt met de heer P. de Jager van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Peter de Jager van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 06 13 32 94 71 of per e-mail (p.dejager@noordoostpolder.nl).

Naar boven