Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling herontwikkeling Stekeldijk

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat zij hebben besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren voor het bestemmingsplan ‘Stekeldijk 2017’, de omgevingsvergunning voor de realisatie van 102 appartementen aan de Stekeldijk en het met de woningbouw samenhangende besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van woningbouw aan de Stekeldijk gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het gecoördineerde project valt onder de Crisis- en Herstelwet. Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Ontwerp - bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Stekeldijk 2017’ ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerp-bestemmingsplan beoogt na vaststelling de ontwikkeling van 102 appartementen mogelijk te maken. Het plangebied bevindt zich in de wijk Wheermolen, tussen de spoorlijn Purmerend - Hoorn en de langzaamverkeersroute Stekeldijk. Ten oosten van het plangebied liggen volkstuinen en ten westen van het plangebied ligt een langzaamverkeersroute naar het gebied ten noorden van de spoorlijn. Het ontwerp-bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPSTDIJK2017-on01.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 30 juni 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het ontwerp-bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. S. Koot van het team RO/Beleid, via telefoonnummer (0299) 452 452. Het indienen van digitale zienswijzen is ook mogelijk via de gemeentelijke website www.purmerend.nl.

Ontwerp - omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van 102 appartementen aan de Stekeldijk.

De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 30 juni 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend.

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. Voorsluijs van het team Vergunningen, via telefoonnummer (0299) 452 452. Het indienen van digitale zienswijzen is ook mogelijk via de gemeentelijke website www.purmerend.nl.

Ontwerp - hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken ingevolge het bepaalde in artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn om op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere geluidwaarde van 63 dB vast te stellen. Dit ten behoeve van het realiseren van 102 appartementen aan de Stekeldijk te Purmerend, welke zijn gelegen in de zone van de spoorlijn Purmerend-Hoorn.

Op grond van artikel 110c Wet geluidhinder alsmede artikel 3:11 Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp-besluit met de bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 30 juni 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend.

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp-besluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met mevr. Stoelinga-Den Dopper van VTH, via telefoonnummer (0299) 452 452. Het indienen van digitale zienswijzen is ook mogelijk via de gemeentelijke website www.purmerend.nl.

Naar boven