Bestemmingsplan Buitengebied, Wechterholt 2 en 5 gewijzigd vastgesteld

Logo Olst-Wijhe

De gemeenteraad stelde op 19 juni 2017 het bestemmingsplan Buitengebied, Wechterholt 2 en 5 gewijzigd vast. Het plan geldt voor de locatie Wechterholt 2 en 5 te Wijhe (kadastraal bekend als gemeente Wijhe, sectie B, nummers 2343, 2538, 2539 en 2540). Het plan maakt de bestemming ‘gemengd’ op het perceel Wechterholt 5 planologisch mogelijk waarbinnen maatschappelijke voorzieningen, maar ook wonen mogelijk wordt gemaakt. Er mogen in dat geval maximaal drie woningen worden gerealiseerd binnen het bestaande pand. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, wordt het bouwvlak van de agrarische bestemming op het perceel Wechterholt 2 aangepast. Deze wijziging is noodzakelijk, omdat het agrarische bouwvlak ten minste 50 meter van de gevoelige functie dient te liggen.

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling onderstaande ambtshalve wijzigingen aan in het plan:

Regels

  • 1.

    Artikel 5 lid 5.1 onder b

    Het tekstdeel ‘uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘wonen’’ vervalt.

  • 2.

    Artikel 5 lid 5.1 onder f

    Het tekstdeel ‘behorende bij de aanduiding ‘wonen’’ vervalt.

  • 3.

    Artikel 5 lid 5.1 tabel

    Het tekstdeel ‘bij ‘wonen’’ vervalt.

     

    Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2016001023-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 6 juli 2017 tot en met 16 augustus 2017. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl.

     

    U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen, als u:

  • 1.

    tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of

  • 2.

    belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat u geen of niet tijdig een zienswijze heeft ingediend, of

  • 3.

    belanghebbende bent en bezwaar hebt tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen.

    Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven