Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hendrik de Liefdehof’ en ‘Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder’, Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Hendrik de Liefdehof’

(Planidnr: NL.IMRO.0216.BPHdeLiefdehof-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 16 mei 2017 het ‘Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder’ voor dit plangebied hebben vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijziging in de toelichting:

-de gebiedsaanduiding “Veiligheidszone- bevi” is toegevoegd.

Wijziging in de regels:

  • -

    regels met betrekking tot de bouwvlakken, goot- en bouwhoogten;

  • -

    regels met betrekking tot het bouwen voor de voorgevelrooilijn;

  • -

    voorrangsbepaling en beschermingsbepaling met betrekking tot de gasleiding.

Wijziging van de verbeelding:

  • -

    de dubbelbestemming Leiding-Gas is aangepast;

  • -

    de gebiedsaanduiding Veiligheidszone- bevi is toegevoegd;

  • -

    ambtshalve wordt op enkele plaatsen de plangrens aangepast zodat de oude bestemming “Bedrijven” geheel komt te vervallen;

  • -

    een goothoogte is toegevoegd aan de maatvoering voor het bebouwingstype

gestapeld [gs].

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ( Wgh )

Als gevolg van het wegverkeer op de Stationsweg en het treinverkeer op de spoorlijn Utrecht - ’s-Hertogenbosch wordt de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder op de gevels van de nieuw te bouwen woningen overschreden. Omdat het niet mogelijk is om de geluidbelasting tot onder de voorkeursgrenswaarde te krijgen is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Conform artikel 110c van de Wet geluidhinder is hiervoor de procedure hogere grenswaarde gevolgd. Tegen het ontwerpbesluit ‘Hogere grenswaarde Wet geluidhinder’ zijn geen zienswijzen ingediend. Op 16 mei 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ongewijzigd vastgesteld.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Hendrik de liefdehof (NL.IMRO.0216.BPHdeLiefdehof-VG01) en het Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 29 juni 2017 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250 en is raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder wonenenomgeving/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplanplan heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder treden naar verwachting in werking op 11 augustus 2017 op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet op de ruimtelijke ordening, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven