Ongewijzigde vaststelling ‘Wijzigingsplan Amstelveen Zuid-Oost 2015 – Middenwaard’

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat met ingang van 29 juni 2017 tot en met 9 augustus 2017 het door hen op 20 juni 2017 ongewijzigd vastgestelde ‘Wijzigingsplan Amstelveen Zuid-Oost 2015 – Middenwaard’ inclusief de bijlagen ter inzage ligt.

Aanleiding

In het bestemmingsplan 'Amstelveen Zuid-Oost 2015' zijn voor het gebied Middenwaard twee wijzigingsgebieden opgenomen. Ter plaatse van deze gebieden hebben burgemeester en wethouders de bevoegdheid om de bestemming 'Verkeer' te wijzigen in de bestemming 'Woongebied'. Het onderhavige wijzigingsplan voorziet hierin.

Het gebied Middenwaard is een onbebouwde strook grond en ligt in het zuidoosten van Amstelveen tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen in. Het wijzigingsplan maakt woningbouw mogelijk in de vorm van ca. 40 grondgebonden ééngezinswoningen in het middeldure en dure koopsegment met een maximale bouwhoogte van 11 meter. Langs de noordelijke rand van het gebied blijft een grote strook groen gehandhaafd. De voet- en fietsverbinding wordt hier doorgetrokken van west naar oost om aan te sluiten op de recreatieve fietsroute in de aan de oostzijde gelegen polder.

Crisis en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op dit besluit van toepassing. Daarom dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet worden aangevuld.

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' - 'bestemmingsplannen en structuurvisies' - 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' - 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn= NL.IMRO.0362.13C-VG01

Beroep en voorlopige voorziening

Op 30 juni 2017 start de beroepstermijn van zes weken. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, kunnen gedurende de beroepstermijn tegen bovengenoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 28 juni 2017

Naar boven