Besluit van de Minister van Financiën van 23 juni 2017, 2017-0000117296, directie Financiële Markten, tot wijziging van het Instellings- en mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Wft in verband met de uitbreiding van de mandaatverlening aan de voorzitter van College Deskundigheid Financiële Dienstverlening

De Minister van Financiën,

BESLUIT:

ARTIKEL I

Aan artikel 8, eerste lid, van het Instellings- en mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Wft wordt. onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel e door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • f. een certificaat als bedoeld in artikel 11, tweede lid, van het besluit, aan houders van een diploma of erkenning die gedurende een bepaalde periode vakinhoudelijk betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van examens met betrekking tot de voor hun beroepskwalificaties relevante eindtermen en toetstermen te verlenen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

TOELICHTING

Algemeen

Dit besluit wijzigt het Instellings- en mandaatbesluit College Deskundigheid Financiële Dienstverlening Wft in verband met de uitbreiding van de mandaatverlening aan de voorzitter van College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Op dit moment adviseert of ondersteunt het College de Minister van Financiën reeds bij het verlenen van een certificaat aan houders van een diploma of erkenning die gedurende een bepaalde periode vakinhoudelijk betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van examens. Omdat deze personen werkzaam zijn voor het CDFD is het CDFD bij uitstek in staat om te beoordelen of deze personen in aanmerking komen voor bovengenoemd certificaat. Om die reden is besloten om het mandaat van de voorzitter van het CDFD uit te breiden en de voorzitter te mandateren om dergelijke certificaten namens de minister te verlenen.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

Naar boven