Uitwerkingsplan 4 woningen Tuinbouwwijk vastgesteld

Logo Pekela

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken bekend dat het Uitwerkingsplan 4 woningen Tuinbouwwijk is vastgesteld.

Met ingang van 29 juni 20107 zal het Uitwerkingsplan 4 woningen Tuinbouwwijk ter inzage worden gelegd. Het plangebied is gelegen achter Tuinbouwwijk nummer 6 en is in het bestemmingsplan Oude Pekela bestemd als ‘Wonen-uit te werken’. Om deze bestemming om te zetten naar een woonbestemming met bouwkavels is het vereist dat een uitwerkingsplan wordt vastgesteld. Dit uitwerkingsplan maakt het mogelijk om omgevingsvergunningen af te geven voor de realisatie van 4 woningen.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan voorziet in de mogelijkheid voor het oprichten van in totaal 4 woningen. Deze woningen zullen naar verwachting gefaseerd worden gebouwd. In eerste aanleg zullen 2 woningen gebouwd worden in het zuidelijke deel van het plangebied. In een later stadium is het de bedoeling dat er nog 2 woningen gebouwd gaan worden in het noordelijke deel, op de gronden waar nu nog de voormalige agrarische schuur staat.

Plan inzien

U kunt het uitwerkingsplan inzien vanaf 29 juni 2017 tot 10 augustus 2017 in het gemeentehuis. De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website, onder het kopje bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u een toelichting op het uitwerkingsplan wenst raden wij u aan om hiervoor een afspraak te plannen. Dat kan via de website van Pekela, onder het kopje “online regelen”.

Beroepsmogelijkheden

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 29 juni 2017 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Naar boven