Ontwerpstructuurvisie bovenplanse sloopbonusregeling buitengebied

Logo Berkelland

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben besloten het ontwerp van de “Structuurvisie sloopfonds Berkelland 2017” ter inzage te leggen.

Deze structuurvisie is een thematische visie die is gericht op de instelling van een bovenplanse sloopbonusregeling in het buitengebied van de gemeente Berkeland. De gemeente Berkelland streeft naar een versterking van de landschappelijke kwaliteit van het totale buitengebied. Met deze thematische structuurvisie wordt beoogd een gemeentelijke bovenplanse sloopbonusregeling te faciliteren waarmee een bijdrage kan worden geleverd aan de ruimtelijke kwaliteitsverbetering van het buitengebied. Met de regeling kan sloop van overtollige bebouwing worden gestimuleerd en verrommeling worden tegengegaan.

Deze visie beschrijft een beleidsmatige verantwoording voor het instellen van de bovenplanse sloopbonusregeling, waarmee een juridische basis wordt gelegd om voor ruimtelijke ontwikkelingen een financiële bijdrage te kunnen vereisen.

Naast de visie ligt ook voor de inspraak ter inzage: de concept subsidieregeling sloopsubsidie.

Inzage

Het ontwerp van de structuurvisie en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 28 juni tot en met 8 augustus 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie en de ontwerpstructuurvisie kunt u ook inzien op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt de ontwerpstructuurvisie ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van dit plan is: NL.IMRO.1859.SVBKL20170001-0010.

Zienswijze

Binnen de genoemde termijn kan iedereen zijn mening geven over de ontwerpstructuurvisie. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekswinkel, telefoon 0545-250 250. Bij de vaststelling van de Structuurvisie wordt u hierover verder geïnformeerd.

Naar boven