Ontwerpbestemmingsplan met MER-beoordelingsbesluit ‘Zoo Veldhoven’

Logo Veldhoven

Burgemeester en wethouders maken bekend dat van vrijdag 30 juni 2017 tot en met donderdag 10 augustus 2017 het ontwerpbestemmingsplan ‘Zoo Veldhoven’ met daarbij behorende stukken, waaronder het raadsbesluit van 30 mei 2017 inzake de mer-beoordeling, voor iedereen ter inzage ligt .

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling en uitbreiding van Zoo Veldhoven, gevestigd aan de Wintelresedijk 51 te Veldhoven.

U kunt tijdens de openingsuren terecht in het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met het mer-beoordelingsbesluit te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens via www.veldhoven.nl, trefwoord ‘Zoo Veldhoven’.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze naar voren brengen betreffende het bestemmingsplan. De zienswijze kan naar keuze schriftelijk of mondeling worden ingediend. Een schriftelijke zienswijze dient gericht te zijn aan de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven, met datum, uw naam, adres en handtekening. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Regie en Ontwikkeling via telefoonnummer 14 040.

 

M.e.r.-beoordeling sbesluit

De plannen voor deze herontwikkeling en uitbreiding zijn mer-beoordelingsplichtig. Op 30 mei 2017 heeft de gemeenteraad besloten dat de effecten van de beoogde herontwikkeling en uitbreiding op de omgeving beperkt zijn en daarmee geen mer-procedure hoeft te worden uitgevoerd. De stukken die ten grondslag liggen aan de mer-beoordeling liggen bij het ontwerpbestemmingsplan ‘Zoo Veldhoven’ voor een ieder ter inzage. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit mer-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit mer-beoordelingsbesluit kunnen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Zoo Veldhoven’ ingebracht worden.

Heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel, neem dan contact op met de afdeling Regie en Ontwikkeling per e-mail gemeente@veldhoven.nl. of via telefoonnummer 14 040.

 

 

 

Naar boven