Bekendmaking ontwerp-Wijzigingsverordening van de Omgevingsverordening Limburg 2014 in verband met de aanpassing van de grens tussen de Nederlands gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet

Logo Limburg

Met ingang van 29 juni tot en met 26 juli 2017 ligt de ontwerp-Wijzigingsverordening van de Omgevingsverordening Limburg 2014 in verband met de aanpassing van de grens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet ter inzage. Gedurende deze periode bestaat voor een ieder de gelegenheid daarover zienswijzen kenbaar te maken.

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij op 20 juni 2017 de ontwerp-Wijzigings- verordening van de Omgevingsverordening Limburg 2014 in verband met de aanpassing van de grens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet hebben vastgesteld.

Met de ontwerp-Wijzigingsverordening wordt beoogd om de grensaanpassing en de gemaakte afspraken in het Grensverdrag door te voeren bij de relevante paragrafen in de Omgevingsverordening Limburg 2014. Door middel van detailkaarten wordt steeds aangeven wat de oude situatie was en wat de nieuwe situatie wordt.

Inzage stukken

De ontwerp-Wijzigingsverordening ligt van 29 juni tot en met 26 juli 2017 voor een ieder ter inzage in:

  • 1.

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen tijdens kantooruren;

  • 2.

    de gemeentehuizen van Eijsden-Margraten en Maastricht op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden.

Via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.limburg.nl/pol2014 zijn de stukken digitaal te raadplegen.Op de website www.limburg.nl/pol2014 staan alle stukken ook als pdf weergegeven onder ‘Plannen inprocedure’.

Indienen van zienswijzen

Een ieder kan in de periode van 29 juni tot en met 26 juli 2017 over de ontwerp-Wijzigingsverordening bij Provinciale Staten zienswijzen naar voren brengen.

Dit kan door per brief of per e-mail onder vermelding van "ontwerp-Wijzigingsverordening van de Omgevingsverordening Limburg 2014 in verband met de aanpassing van de grens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet" de zienswijzen te sturen naar:

Gedeputeerde Staten van Limburg, t.a.v. dhr. J.L.O. Boss, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht

of

postbus@prvlimburg.nl.

Verdere procedure

Alle zienswijzen worden verwerkt in een zienswijzennota. De indieners van tijdig ingebrachte zienswijzen ontvangen een exemplaar van de zienswijzennota.

Provinciale Staten betrekken de ingediende zienswijzen bij hun besluitvorming over de vaststelling van de Wijzigingsverordening. De besluitvorming hierover vindt naar verwachting plaats in december 2017.

Meer informatie

Vragen kunnen worden voorgelegd via pol@prvlimburg.nl.

Naar boven