Ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Oost - 7 (Ahornstraat-Lijsterbesstraat), Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Oost - 7 (Ahornstraat-Lijsterbesstraat) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan vormt de wens om bestaande huurwoningen in de buurt Broersveld te vervangen en te vernieuwen omdat deze in slechte staat en volgens de huidige maatstaven klein zijn. Daarnaast worden enkele kleine duplexwoningen samengevoegd. Het betreft de woonblokken aan de oostzijde van de Ahornstraat en aan de Lijsterbesstraat (tussen de Ahornstraat en het Zilverdenplantsoen).

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 29 juni 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP13007-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP13007-/NL.IMRO.0268.BP13007-ON01

Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

 

Zienswijze

In de periode van donderdag 29 juni tot en met woensdag 9 augustus 2017 kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl onder ‘Digitaal Loket’, ‘Zienswijze indienen’. Inloggen met DigiD of voor bedrijven met Eherkenning is hierbij verplicht.

Naar boven