Bekendmaking gewijzigde vaststelling en vastgestelde hogere waarden geluid bestemmingsplan 'Wibautstraat 130.'

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 8 juni 2017 het bestemmingsplan 'Wibautstraat 130' gewijzigd vastgesteld en hierbij geen exploitatieplan vastgesteld. In samenhang daarmee heeft het college van B&W op 2 mei 2017 hogere waarden dan de maximaal toelaatbare waarde voor geluid vastgesteld voor dit bestemmingsplan van 63 dB (ten gevolge van de Wibautstraat 130) en 59 dB (ten gevolge van de Grensstraat).

 

Het plangebied ligt op de noordelijke hoek van de Grensstraat met de Wibautstraat. Momenteel is daar geen bebouwing aanwezig.

 

Terinzagelegging

Zowel het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan als het besluit hogere waarden liggen vanaf 27 juni 2017 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID- kenmerk: NL.IMRO.0363.M1513BPSTD-VG01). Tevens ligt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid ter inzage bij de afsprakenbalie van stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14020.

 

Omschrijving van het plan

Het bestemmingsplan 'Wibautstraat 130' is ontwikkelingsgericht en maakt de realisatie van een pand van zes verdiepingen mogelijk. Het pand krijgt een brede bestemming. Op alle lagen zijn creatieve functies, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening en/of woningen toegestaan. In de eerste twee bouwlagen is detailhandel en horeca (van categorie 1 en 4) mogelijk met een maximale oppervlakte van 230 m2 bvo. De locatie ligt direct in de nabijheid van OV-voorzieningen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd op verschillende onderdelen zoals een specifieke aanduiding van de entree van de horeca aan de zijde van de Wibautstraat, een beperking van de horeca-categorieen en specifieke bouwaanduidingen. Dit is geen limitatieve opsomming van wijzigingen. Voor de exacte inhoud van het plan en de wijzigingen verwijzen wij naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

 

Crisis-en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk. Hierdoor is de Crisis-en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van het bestemmingsplan. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere waarde voor geluid

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door de indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Amsterdam, 27 juni 2017

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

Naar boven