Verleende omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing en besluit hogere waarden voor het bouwen van 34 appartementen met bijbehorende voorzieningen aan de Rembrandtlaan 38, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij op 20 juni 2017 de omgevingsvergunning voor de bouw van 34 appartementen met bijbehorende voorzieningen aan de Rembrandtlaan 38 te Bleiswijk (W-2016-0233) met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing (met bijbehorende stukken) en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor dit bouwplan hebben verleend zonder een exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bouwplan en besluit hogere waarden

Het plan betreft de bouw van 34 appartementen met onder andere een tuin en parkeerplaatsen aan de Rembrandtlaan 38 in Bleiswijk op de locatie van de voormalige Melanchton Business School, gelegen tussen de sporthal Rijneveen en de Vermeerstraat. Het geldende bestemmingsplan ter plaatse is “Kom Bleiswijk” en is ter plekke bestemd voor onder andere een school en voorziet niet in de bouw van een appartementengebouw. De school is echter verhuist naar de Merenweg, waardoor de gronden herontwikkeld worden.

Het besluit hogere waarden heeft betrekking op de appartementen die door de N209 een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het besluit is aan de omgevingsvergunning gekoppeld.

De stukken zijn ongewijzigd ten opzichte van de ontwerpen verleend.

Inzage

U kunt de stukken vanaf dinsdag 27 juni tot en met dinsdag 8 augustus 2017 inzien:

• www.ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.W20160233-VAST}

• Ruimtelijke plannen Lansingerland (http://1621.roview.net/)

Beroepsmogelijkheid

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een beroep indienen tegen zowel de omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing als het besluit hogere waarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen één of beide ontwerpbesluiten een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend dan kan tevens op grond van artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Crisis- en herstelwet

Deze omgevingsvergunning valt onder de bepalingen van de Crisis- en herstelwet. Dit houdt onder meer in dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn.

Naar boven