Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst herontwikkeling locatie Nieuw Baarnstraat 1 en 7 te Baarn

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn heeft op 10 januari 2017 besloten een grondexploitatieovereenkomst aan te gaan met Stichting Eemland Wonen te Baarn. De anterieure overeenkomst heeft betrekking op herontwikkeling van het perceel gelegen aan de Nieuw Baarnstraat 1 en 7, kadastraal bekend gemeente Baarn, sectie K, nummers 317, 319, 320, 1066 en 1156. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt ten behoeve van de ontwikkeling en realisatie van het bouwplan voor maximaal 23 woningen dan wel 21 woningen en een commerciële ruimte.

In de gesloten overeenkomst zijn wederzijdse verplichtingen vastgelegd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de te verhalen kosten en de (plan)procedures alsmede over de fasering en de overige eisen en regels die de gemeente stelt aan de (her)ontwikkeling.

Het kostenverhaal als bedoeld in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening is anderszins verzekerd, aangezien de initiatiefnemer verschillende exploitatiebijdragen betaalt aan de gemeente Baarn en eventuele planschade eveneens voor rekening van de initiatiefnemer komt.

Met de initiatiefnemer is overeengekomen dat de gemeente, voor zover binnen haar taken en bevoegdheden mogelijk is, medewerking verleent aan de ontwikkeling. Voor deze ontwikkeling is een bestemmingsplan nodig, welke voor rekening en risico van de initiatiefnemer is opgesteld.

Partijen hebben een tijdspad afgesproken ten aanzien van het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning, het bouwrijp maken van de locatie, de start van de bouw en het voltooien van het bouwplan.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst vanaf 20 januari 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer K. Kamphorst, bereikbaar op telefoonnummer 035-5481672 of email klaas.kamphorst@baarn.nl. Tegen de overeenkomst kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven