Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 21 juni 2017 tot wijziging van het Instellingsbesluit Taskforce overvallen

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van het Instellingsbesluit Taskforce overvallen wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a wordt ‘de integrale aanpak van overvallen, straatroven en uitgaansgeweld’ vervangen door: de integrale aanpak van overvallen en straatroven.

2. Onderdeel c komt te luiden:

  • c. het onderhouden van contacten met relevante partijen, over onderwerpen die de Taskforce raken;

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

TOELICHTING

Op 17 augustus 2016 is middels een instellingsbesluit de Taskforce Overvallen tot eind 2018 verlengd. In artikel 2, onder a, van het besluit is toen opgenomen dat naast overvallen ook straatroven en uitgaansgeweld onderwerp worden van de integrale aanpak van de Taskforce. Inmiddels is gebleken dat het bestendigen van de aanpak van overvallen en de aanpak van straatroven de komende jaren alle aandacht en inzet verlangen van de Taskforce. Daarom is, in overeenstemming met de leden van de Taskforce, het signaleren van knelpunten bij de aanpak van uitgaansgeweld en het formuleren van maatregelen om die knelpunten op te lossen uit de taakomschrijving geschrapt.

Verder is de tekst van artikel 2, onder c, aangepast om te verduidelijken dat het onderhouden van contacten door de Taskforce zich expliciet richt op de onderwerpen die de Taskforce raken.

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

Naar boven