Ontwerptracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo en Ontwerpsaneringsbesluit A1 Deventer – Azelo, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Van vrijdag 30 juni tot en met donderdag 10 augustus 2017 kan iedereen een zienswijze geven op het Ontwerptracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo en het Ontwerpsaneringsbesluit A1 Deventer – Azelo. In deze kennisgeving leest u over de mogelijkheden die u heeft om te reageren.

Waar gaat het ontwerpbesluit over?

De doorstroming van het (vracht)verkeer op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo vormt een probleem. De weg kan op een groot aantal plaatsen het huidige verkeersaanbod niet goed verwerken. Maatregelen zijn nodig om de doorstroming te verbeteren en het aantal files te verminderen. Om de maatregelen te kunnen uitvoeren moet door de Minister van Infrastructuur en Milieu een Tracébesluit worden genomen. In het ontwerptracébesluit staan de voorstellen voor de wijzigingen aan de A1 Apeldoorn – Azelo gedetailleerd beschreven.

Separaat aan het Ontwerptracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo, maar wel tegelijkertijd, wordt een Ontwerpsaneringsbesluit A1 Deventer – Azelo vastgesteld. Dit ontwerpsaneringsbesluit heeft betrekking op de weggedeelten waar de sanering (geluidmaatregelen voor woningen waarvan de geluidbelasting vanwege de A1 nu reeds te hoog is) niet in combinatie met de geluidmaatregelen van het ontwerptracébesluit kan plaatsvinden.

Rijkswaterstaat werkt samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio aan het uitbreiden van de capaciteit van de A1 Apeldoorn – Azelo. Hiermee bereiken we een betere doorstroming van het verkeer, een betere bereikbaarheid en verkeersveiligheid en een impuls voor de economische ontwikkeling van de regio.

Waar kunt u de stukken inzien?

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/a1-apeldoorn-azelo. Op papier kunt u de stukken van vrijdag 30 juni tot en met donderdag 10 augustus 2017 ook inzien bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem;

  • Provinciehuis Gelderland, Eusebiusplein 1a in Arnhem;

  • Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle;

  • Stadhuis gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 in Almelo;

  • Stadhuis gemeente Apeldoorn, Marktplein 1 in Apeldoorn;

  • Stadhuis gemeente Deventer, Grote Kerkhof 1 in Deventer;

  • Gemeentehuis Borne, Rheineplein 1 in Borne;

  • Gemeentehuis Hof van Twente, De Hofte 7 in Goor;

  • Gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8 in Lochem;

  • Gemeentehuis Rijssen-Holten, Schild 1 in Rijssen;

  • Gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello;

  • Gemeentehuis Wierden, Pouliestraat 3 in Wierden.

Informatiebijeenkomsten

U bent van harte welkom op onze informatiebijeenkomsten met uw vragen over het ontwerptracébesluit en het ontwerpsaneringsbesluit. Tussen 17.00 uur en 21.00 uur kunt u op elk gewenst moment binnenlopen en met medewerkers van Rijkswaterstaat in gesprek gaan.

De informatieavonden worden gehouden op:

  • woensdag 5 juli 2017, De Poppe, Holterweg 23, 7475 AT Markelo;

  • donderdag 6 juli 2017, Gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello;

  • maandag 31 juli 2017, ’t Hof van Colmschate, Holterweg 104, 7429 AH Colmschate;

  • dinsdag 1 augustus 2017, Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55, 7382 BE Klarenbeek.

Hoe kunt u uw zienswijze geven?

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze digitaal via www.platformparticipatie.nl/a1-apeldoorn-azelo. Voor zowel het ontwerptracébesluit als het ontwerpsaneringsbesluit treft u op de website van directie Participatie een zienswijzenformulier aan. Zodra uw zienswijze is ontvangen, ontvangt u daarvan een bevestiging per mail.

Post

U kunt uw mening ook op schrift zetten. In dat geval stuurt u uw brief, met vermelding van ‘zienswijze Ontwerptracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo’ of ‘zienswijze Ontwerpsaneringsbesluit A1 Deventer – Azelo’ naar de directie Participatie, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Zodra de schriftelijk ingediende zienswijze is ontvangen, stuurt de directie Participatie u een schriftelijke ontvangstbevestiging.

Mondeling

Tijdens een van de informatiebijeenkomsten of telefonisch tijdens kantooruren: 070 456 89 99. Uw mondelinge zienswijze wordt verwerkt in het zienswijzenformulier dat ter goedkeuring aan u wordt voorgelegd.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De Minister betrekt de zienswijzen bij de definitieve besluiten. De definitieve besluiten liggen naar verwachting voorjaar 2018 ter inzage. Hierin staat hoe met de zienswijzen rekening is gehouden. Wie een zienswijze indient, kan later tegen het definitieve besluit in beroep gaan bij de Raad van State.

Vragen?

Kijk op www.platformparticipatie.nl/a1-apeldoorn-azelo of www.rws.nl/uitbreidinga1oost. Vragen over het project: informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis) of e-mail naar A1Apeldoorn-Azelo@rws.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij de directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven