Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning 'Elststraat 2', Rosmalen

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Elststraat 2’ (NL.IMRO.0796.0002330-1301) met ingang van 26 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt. Dit plan maakt het mogelijk om op het perceel Elststraat 2 te Rosmalen het bestaande kantoorpand te slopen en hier een woning voor terug te bouwen.

De Elststraat ligt aan de westzijde van Rosmalen. Door de aanleg van het Máximakanaal is dit een doodlopende straat geworden. Vanaf de Heer en Beekstraat fungeert de Elststraat nu als één van de toegangspoorten tot het Kanaalpark. De locatie valt binnen het bestemmingsplan ‘Molenhoek – Sparrenburg – A59’. Het perceel heeft de bestemming ‘Gemengd-1’ met de aanduiding kantoor. Doordat de bestemming ‘Gemengd-1’ omgevormd zal worden naar ‘Wonen’ zal op het gehele perceel een woonbestemming van toepassing zijn.

Kennisgeving op basis van de Coördinatie verorden ing

Het college van burgemeester en wethouders maakt op basis van de Coördinatieverordening ook bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit(en) bouwen van een woning. De ontwerp omgevingsvergunning ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan vanaf 26 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/ruimtelijkeplannen/ruimtelijke-plannen-in-procedure of op www.ruimtelijkeplannen.nl bestemmingsplan Elststraat 2. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden.

Wilt u de ontwerp omgevingsvergunning inzien dan kunt u hiervan een digitaal exemplaar aanvragen via de site: www.s-hertogenbosch.nl (ga naar Inwoner – Vergunning of melding – Omgevingsvergunning) en zend een e-mail naar omgevingsvergunning@s-hertogenbosch.nl.

Wilt u r eageren?

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kan iedereen schriftelijk of mondeling hierop reageren door een zienswijze indienen.

Wilt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan?

  • U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 6893747.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer P. van Dongen, juridische beleidsmedewerker afdeling ROS, tel. (073) 615 55 29. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Wilt u een zienswijze indienen op de ontwerp omgevingsvergunning?

  • U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: het college van burgemeester en wethouder van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch;

  • Wilt u mondeling een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer P. van Dongen, juridische beleidsmedewerker afdeling ROS, tel. (073) 615 55 29. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Naar boven