Bekendmaking voor-ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Borger-Odoorn

Logo Borger-Odoorn

Sinds 2003 is gewerkt aan de actualisering van bestemmingsplannen. Voor alle grotere kernen is inmiddels een nieuw plan vastgesteld. Als afsluiting van dat actualiseringsproces moet ook voor het buitengebied een nieuw plan worden vastgesteld. De voorbereiding daarvoor is nu zover dat een voor-ontwerp van het plan ter inzage kan worden gelegd.

Onderdeel van de voorbereiding is ook een PlanMER. Daarin zijn de milieu-effecten geïnventariseerd. Dat PlanMER maakt onderdeel uit van deze procedure.

Het plangebied omvat het gehele buitengebied van de gemeente uitgezonderd de recreatieparken. Daarvoor zijn afzonderlijke plannen van toepassing.

Op dit moment zijn de beheersverordening buitengebied en de bestemmingsplannen buitengebied Borger en Odoorn van toepassing. Tussen beide plannen bestaan planologische verschillen en het is van belang deze op te heffen. Daarnaast speelt een rol dat het beleid dat onder andere is verwoord in de Structuurvisie Borger-Odoorn, nog geen vertaling heeft gekregen. Als basis van het plan is een door de gemeenteraad vastgestelde Nota van Uitgangspunten gebruikt.

Het voor-ontwerp-plan is vanaf 29 juni tot 11 augustus 2017 in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1681.00BP0030-VO01, of bij het Klantcontactcentrum.

Er worden twee inloopbijeenkomsten georganiseerd. Daar kan het bestemmingsplan met de bijbehorende kaarten en het PlanMER worden ingezien en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen, het maken van opmerkingen en het verkrijgen van informatie.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op:

13 juli in het gemeentehuis te Exloo en

op 20 juli in het Hunzehuys te Borger.

Beide keren van 16.00 tot 20.00 uur.

De mogelijkheid bestaat om inspraakreacties kenbaar te maken. Dat kan tot 11 augustus 2017 en de reacties moeten worden gericht aan het college van burgmeester en wethouders.

De inspraakreacties worden betrokken bij het ontwerp-bestemmingsplan. Indieners van de reacties zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het ontwerp van het plan zal in oktober ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan.

Naar boven