Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 26 juni 2017, nr. IENM/BSK-2017/160728, tot wijziging van de Regeling maatregelen rijvaardigheid en geschiktheid 2011 in verband met de verbetering van een verwijzingsopdracht

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 130, eerste lid, 131, derde lid, en 132a, vijfde lid, van de Wegenverkeerswet 1994;

BESLUIT:

ARTIKEL I

De Regeling maatregelen rijvaardigheid en geschiktheid 2011 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 8, onderdeel i, komt te luiden:

  • i. het vermoeden bestaat dat er bij betrokkene sprake is van afhankelijkheid van drogerende stoffen anders dan alcohol.

B

Artikel 12, onderdeel h, komt te luiden:

  • h. het vermoeden bestaat dat er bij betrokkene sprake is van afhankelijkheid van drogerende stoffen anders dan alcohol.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2017. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt gepubliceerd wordt uitgegeven na 30 juni 2017, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt zij terug tot en met 1 juli 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Abusievelijk zijn in de Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 08 juni 2017, nr. IENM/BSK-2017/127934, houdende wijziging van de Regeling maatregelen rijvaardigheid en geschiktheid 2011 in verband met de verbetering van de aanpak van rijden onder invloed van drugs twee onjuiste verwijzingsopdrachten opgenomen in artikel I, onderdelen C en D, van die regeling.

Onderhavige regeling strekt ertoe de onjuiste verwijzingsopdrachten te herstellen.

Administratieve lasten

De wijziging heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten voor burgers en het bedrijfsleven.

Consultatie

Internetconsultatie

Er heeft geen internetconsultatie plaatsgevonden, omdat het hier een herstelwijziging betreft.

Consultatie

De conceptregeling is afgestemd met het CBR.

Inwerkingtreding

Inwerkingtreding zal plaatsvinden met ingang van 1 juli 2017. Voor het geval de regeling niet tijdig is gepubliceerd, vind inwerkingtreding plaats met ingang van de dag na de datum van plaatsing in de Staatscourant en werkt zij terug tot en met 1 juli 2017. Dit zal niet leiden tot nadelige consequenties voor degenen ten aanzien van wie de mededeling wordt gedaan, omdat het de verwachting is dat de regeling uiterlijk 30 juni 2017, dan wel heel kort daarna, zal zijn gepubliceerd en de eerste mededelingen op basis van de nieuwe drugsregelgeving (inwerkingtredingsdatum met ingang van 1 juli 2017) niet meteen de eerste dagen zullen worden uitgebracht omdat de politie enige tijd nodig heeft voor het uitbrengen van een mededeling.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven