Coördinatiebesluit ontwerp uitwerkingsplan “’t Haantje Midden” en ontwerp omgevingsvergunningen

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij hebben besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening toe te passen om in deelgebied ‘t Haantje woningbouw mogelijk te maken. Op basis van de coördinatieregeling worden de volgende besluiten gezamenlijk voorbereid en gecoördineerd: het ontwerp uitwerkingsplan “’t Haantje Midden” en twee ontwerp omgevingsvergunningen. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft onder meer tot gevolg dat de inhoudelijke samenhang en afstemming tussen besluiten beter zichtbaar wordt en dat er bij één instantie rechtsmiddelen aangewend kunnen worden.

 

Ontwerp uitwerkingsplan

Het ontwerp uitwerkingsplan is opgesteld teneinde de bouw van maximaal 850 woningen, een basisschool en een supermarkt mogelijk te maken. Het plan is een uitwerking van de bestemming ‘Wonen – Uit te werken 2’ uit het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde door het verkeer op de Prinses Beatrixlaan, de Laan van ’t Haantje, door bedrijfsactiviteiten op het terrein van DSM (industrielawaai) en door het treinverkeer op de spoorlijn. De procedure om hogere grenswaarden vast te stellen wordt door de Omgevingsdienst Haaglanden doorlopen. De ontwerp beschikking hogere grenswaarden wordt evenwel gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage gelegd.

Het ontwerp uitwerkingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.uphaantjemidden-ON01).

Ontwerp omgevingsverg u nningen

De twee ontwerp omgevingsvergunningen zien op de bouw van 21 respectievelijk 14 grondgebonden woningen:

  • Ontwerp omgevingsvergunning met kenmerk 17.055195, de bouw van 21 woningen

  • Ontwerp omgevingsvergunning met kenmerk 17.055219, de bouw van 14 woningen

De ontwerp omgevingsvergunning met kenmerk 17.055195 is getoetst aan het geheel onherroepelijk in werking getreden uitwerkingsplan “’t Haantje West 1”. De ontwerp omgevingsvergunning met kenmerk 17.055219 is getoetst aan het ontwerp uitwerkingsplan “’t Haantje Midden”.

Procedure

Het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerp vaststellingsbesluit, de ontwerp beschikking hogere grenswaarden alsmede de twee ontwerp omgevingsvergunningen en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 23 juni 2017 tot en met donderdag 3 augustus 2017 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur.

Een ieder kan binnen deze periode zienswijzen tegen deze ontwerp besluiten indienen gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Rijswijk, 22 juni 2017

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen,

burgemeester,

drs. M. Middendorp MPC,

secretaris

Naar boven