kennisgeving Windpark Bijvanck

Logo Gelderland

Vaststelling provinciaal inpassingsplan en verlening vergunningen Windpark Bijvanck

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten op 24 mei 2017 het provinciaal inpassingsplan Windpark Bijvanck gewijzigd hebben vastgesteld. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten de omgevingsvergunning op grond van de Wabo verleend en het waterschap Rijn en IJssel de watervergunning op grond van de keur verleend.

De vastgestelde stukken liggen ter inzage van 23 juni 2017 tot en met 4 augustus 2017. Belanghebbenden kunnen beroep instellen.

Het inpassingsplan Windpark Bijvanck en de genoemde vergunningen voorzien in de planologisch juridische basis voor het bouwen en in werking hebben van vier windturbines ten zuiden van Angerlo (gemeente Zevenaar).

 

Achtergrond

Vanaf 2013 is op verzoek van initiatiefnemer, Raedthuys Groep B.V., gewerkt om de realisatie van de vier windturbines op de locatie Bijvanck mogelijk te maken. Het verzoek van initiatiefnemer is gedaan op grond van bepalingen in de Elektriciteitswet 1998. Op grond van deze wet is de provincie onder voorwaarden verplicht om mee te werken aan dit verzoek. Op basis van het inpassingsplan (inclusief de bijlagen) en de ingekomen zienswijzen is door Provinciale Staten geconcludeerd dat het plan aanvaardbaar is en voldoet aan de eis van een goede ruimtelijke ordening.

 

Gecoördineerde procedure project Windpark Bijvanck

Op 29 juni 2016 hebben Provinciale Staten besloten de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder b Wet ruimtelijke ordening toe te passen. Door het toepassen van genoemde coördinatieregeling worden de afzonderlijke procedures gelijktijdig doorlopen. De bekendmaking, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen en het indienen van beroep voor de verschillende besluiten vinden hierdoor zoveel mogelijk gelijktijdig plaats.

 

Bevoegd gezag

 

Provinciale Staten van Gelderland zijn bevoegd gezag voor het vaststellen van het inpassingsplan. Een en ander op basis van de Elektriciteitswet 1998 en de Wet ruimtelijke ordening. Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn het bevoegde gezag met betrekking tot de omgevingsvergunning en het Waterschap Rijn en IJssel voor de watervergunning op grond van de Keur.

Door het toepassen van de coördinatieregeling treden Gedeputeerde Staten van Gelderland op als coördinerend bevoegd gezag.

 

 

 

 

 

Terinzagelegging

De vastgestelde stukken liggen ter inzage van 23 juni 2017 tot en met 4 augustus 2017.

Het betreft:

• het provinciaal inpassingsplan Windpark Bijvanck;

• een vergunning op grond van de Wabo voor de volgende activiteiten: bouwen, milieu, uitweg, kappen en reclame;

• een vergunning op grond van de Keur van het waterschap Rijn en IJssel 2009 (voor het plaatsen van vier windturbines, het maken van een toegangsweg, het verlengen van vier duikers en leggen van een nieuwe duiker).

 

Hoe komt u aan meer informatie?

Alle stukken kunnen op de volgende locaties tijdens werkdagen en de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

• Provincie Gelderland:

Tot 3 juli 2017: gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a in Arnhem;

Vanaf 3 juli 2017: Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem;

• Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 in Doetinchem;

• Gemeente Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar;

• Gemeente Montferland, Bergvredestraat 10 in Didam;

• Gemeente Doetinchem, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem;

• Gemeente Doesburg, Philippus Gastelaarsstraat 2 in Doesburg;

• Gemeente Bronckhorst, Elderinkweg 2 in Hengelo (Gld).

 

Het digitale inpassingsplan (inclusief de bijbehorende stukken) kan worden geraadpleegd via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.WindparkBijvanck-VST1

De omgevingsvergunning en de watervergunning (inclusief alle bijbehorende stukken) vindt u op de website van de Provincie Gelderland op de pagina: https://www.gelderland.nl/windparkbijvanck

Op deze site van de provincie Gelderland vindt u ook een link naar ruimtelijke plannen en de Zienswijzennota. Hoofdstuk 4 van de Zienswijzennota bevat een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning.

 

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen van 24 juni 2017 tot en met 4 augustus 2017 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het provinciaal inpassingsplan en de vergunningen.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op de ontwerp-besluiten. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan deze alleen beroep instellen als de belanghebbende redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze heeft ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve besluiten wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerp-besluiten (zie hoofdstuk 4 van de Zienswijzennota).

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a) naam en adres;

b) de dagtekening;

c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d) de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

Op het inpassingsplan en de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit betekent dat:

• de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

• beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

• de Raad van State in beginsel binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn op de ingediende beroepen dient te beslissen.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

Raad van State

T.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Kijk voor actuele informatie over het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

 

Hebt u vragen over het project en/of de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, mevrouw I Bijker-de Ligny (T 026-3598692 / i.bijker@gelderland.nl)

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven