Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaibrug'

Logo Sluis

Op 29 september 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaibrug' gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaibrug' bevat de juridisch planologische regeling voor het slopen van detonerende bebouwing en het realiseren van een woning aan de Maagdenweg te Draaibrug (Aardenburg) en vervangt gedeeltelijk het bestemmingsplan 'Buitengebied Sluis'.

Tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als gevolg hiervan blijkt het wenselijk het bestemmingsplan op ondergeschikte punten aan te passen:

 

1. van het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaiburg' de aanduiding 'specifieke vorm van wonen - 8' te verwijderen uit de regels (artikel 3.2.f en 3.2.j en 3.4.h) en de verbeelding;

2. de toelichting van het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaiburg' wordt aangepast naar aanleiding van dit herstelbesluit.

 

De gemeenteraad heeft op basis van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bij besluit van 24 mei 2017 het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaibrug' gewijzigd op de bovenstaande punten.

 

Het plan inzien

Het besluit van de gemeenteraad en het gewijzigde bestemmingsplan liggen met ingang van 22 juni 2017 gedurende de beroepstermijn van zes weken (tot en met 3 augustus 2017) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken) is ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1714.bpmaagdenweg1-VG02). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer +140117.

 

Beroep

Met ingang van 23 juni 2017 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 4 augustus 2017) tegen het wijzigingsbesluit van de gemeenteraad bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, een beroepschrift worden ingediend. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Tegen onderdelen van het bestemmingsplan die ongewijzigd zijn gebleven, kan geen beroep worden ingesteld.

 

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

Het reeds ingestelde beroep tegen het raadsbesluit van 29 september 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Maagdenweg 1 Draaibrug' heeft ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege ook betrekking op het wijzigingsbesluit van 24 mei 2017. De Raad van State en de indieners van het beroepschrift van destijds zijn hieromtrent reeds geïnformeerd.

 

 

Oostburg, 21 juni 2017

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit - Minnaert, secretaris

mr. P.A.G. Cammaert, burgemeester

Naar boven