Bestemmingsplan ‘Triangel Stationspark’, Waddinxveen

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 14 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Triangel Stationspark’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van woningen en commerciële voorzieningen ten behoeve van Park Triangel binnen dat plangebied. Het plangebied is gelegen in Park Triangel direct ten noorden van het nieuwe treinstation. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Wijzigingen bestemmingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Triangel Stationspark’ heeft van 16 februari tot en met 29 maart 2017 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende de termijn zijn zienswijzen ontvangen welke zijn beantwoord in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Triangel Stationspark’. De zienswijze heeft geleid tot een tekstuele aanpassing van paragraaf 5.3 van het bestemmingsplan. De paragraaf beschrijft het aspect water. Voor de exacte omschrijving van de wijziging wordt verwezen naar de nota van beantwoording zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 22 juni 2017 gedurende zes weken (tot en met 2 augustus 2017) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. U kunt de stukken daar raadplegen via de computer in de hal. De stukken zijn raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpStationspark-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Triangel Stationspark’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit houdt onder andere in dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 21 juni 2017

Naar boven