Ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied Emmen, Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 89’

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied Emmen, Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 89’ vanaf vrijdag 23 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan voorziet in de functiewijziging van een pluimveehouderij (intensieve veehouderij) naar een melkrundveehouderij (grondgebonden agrarisch bedrijf) en het bouwvlak van 1 hectare wordt aangepast op het gewenste bouwplan. Het wijzigingsplan maakt de verplaatsing mogelijk van de bestaande melkrundveehouderij op het perceel Europaweg 327 te Nieuw-Schoonebeek naar het perceel Europaweg 89 te Nieuw-Schoonebeek. De bedrijfsverplaatsing is enerzijds benodigd in verband met het vrijmaken van gronden voor de realisatie van de bufferzone Zuid bij het Bargerveen, anderzijds wordt door de ruiling van gronden verbetering van de landbouwstructuur nagestreefd.

U kunt het ontwerp wijzigingsplan met bijbehorende stukken op afspraak inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buiten kantooruren).

Het ontwerp wijzigingsplan en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planid. ‘NL.IMRO.0114.2017014-W501’).

Binnen de termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze(n) bij Burgemeester en wethouders van Emmen kenbaar maken, onder vermelding van zaaknummer 25405-2017. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan Burgemeester en wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen, of digitaal indienen via www.gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen.

Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 14 0591.

Naar boven