Bestemmingsplannen

Logo Steenwijkerland

Kennisgeving ontwerp omgevingsplan Buitengebied Steenwijkerland

Het ontwerp omgevingsplan Buitengebied Steenwijkerland, de ontwerp beleidsnotitie Omgevingsplan Buitengebied Steenwijkerland en de bijbehorende milieueffectrapportage (planMER) liggen ter inzage. Het plan heeft betrekking op de percelen die liggen in het buitengebied. Het omgevingsplan gaat om het vervangen van de beheersverordening Buitengebied Steenwijkerland 2014 en het verbreden van deze beheersverordening naar een Omgevingsplan ofwel "bestemmingsplan met verbrede Reikwijdte", zoals bedoeld in de Crisis- en herstelwet, artikel 7c van het daarbij behorende Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, 11e tranche. De 11e tranche van het besluit is op 14 juli 2016 in werking getreden..

Plangebied

Het plangebied wordt grofweg gevormd door de begrenzing van de beheersverordening Buitengebied Steenwijkerland 2014. Diverse locaties in het buitengebied waar aparte bestemmingsplannen voor opgesteld zijn of worden, vallen buiten dit plangebied.

Het omgevingsplan

Het omgevingsplan geeft inzicht in de functies die aan locaties worden toegekend en de gebruiks- en bouwmogelijkheden die bij die functie horen. Ook biedt het omgevingsplan – onder voorwaarden – ontwikkelruimte voor de uitbreiding of wijziging van functies. Verder zijn regels met betrekking tot welstand opgenomen in het plan.

Milieueffectrapportage

Voor het nieuwe Omgevingsplan is ook een planMER opgesteld. Het MER geeft inzicht in de potentiële milieugevolgen van het plan en de maatregelen die de gemeente neemt in het plan om deze gevolgen te beperken. In de passende beoordeling die bij het MER hoort zijn de effecten op Natura2000-gebieden in beeld gebracht. In het Omgevingsplan wordt gemotiveerd op welke wijze is omgegaan met de resultaten en conclusies uit het planMER en de passende beoordeling. Het planMER inclusief passende beoordeling zijn als bijlage bij het Ontwerp Omgevingsplan opgenomen.

De stukken liggen van 23-6-2017 t/m 3-8-2017 ter inzage in het gemeentehuis van Steenwijkerland, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast kunt u het ontwerp raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatiecode NL.IMRO.1708.OPBUITENGEBIEDSTW-ON01. Voor een beter raadpleegbare versie verwijzen wij naar de digitale raadpleegomgeving http://www.bugelhajema.nl/steenwijkerland/ontwerp omgevingsplan/ook te benaderen via www.steenwijkerland.nl/omgevingsplan.

Informatieavonden

Misschien heeft u vragen of wilt u, voordat u een reactie stuurt, een toelichting op het omgevingsplan. Dat kan. Op drie avonden in juni en juli organiseren we informatieavonden waarop we graag meer vertellen en antwoord geven op de vragen die bij u leven. U bent van harte welkom op een van de volgende dagen:

  • dinsdag 27 juni in streekcentrum De Wielewaal, Scheerwolderweg 28 in Scheerwolde

  • dinsdag 4 juli in dorpshuis Sint Janskamp, Monnikenweg 38 in Sint Jansklooster

  • donderdag 6 juli in MFC Dalzicht, Frieseweg 39 in Oldemarkt.

De avonden beginnen om 19.00 uur (inloop 18.45 uur) met een algemene toelichting op het omgevingsplan. Daarna kunt u het omgevingsplan inzien en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.

Reageren?

Over het ontwerp omgevingsplan, de ontwerp beleidsnotitie en het planMER kan iedereen t/m 3-8-2017 mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Steenwijkerland, Postbus 162, 8330 AD Steenwijk. Uw schriftelijke reactie moet voorzien zijn van uw naam, adres, locatie waar het over gaat en dagtekening. Om een mondelinge reactie in te dienen moet u binnen de inzagetermijn een afspraak maken met onze medewerkers. Hiervan wordt verslag gemaakt. Wij ontvangen uw reactie bij voorkeur schriftelijk.

Naar boven