M.e.r.-beoordelingsbeslissing 150 kV kabelverbinding Zeeuws Vlaanderen

Logo Terneuzen

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat zij op 6 juni 2017 hebben besloten dat er geen milieueffectrapport dient te worden opgesteld ten behoeve van het bestemmingsplan Buitengebied, 150 kV-kabelverbinding.

Op 18 mei 2017 is een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan het bestemmingsplan ten behoeve van de aanleg van een 150 kV kabelverbinding tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen. Deze kabel loopt in het Zeeuws Vlaamse deel vanaf mast 6 aan de Willemskerkeweg tot aan het verdeelstation Westdorpe bij Zandstraat. Dit traject zal uiteindelijk planologisch worden geregeld in het bestemmingsplan Buitengebied, 150 kV kabelverbinding.

Op grond van de Wet milieubeheer dient voor dit bestemmingsplan beoordeeld te worden of hiervoor een milieueffectrapportrapport (m.e.r.) opgesteld dient te worden. Ten behoeve van deze beoordeling is bij de gemeente een aanmeldingsnotitie ingediend. Op basis hiervan is geconcludeerd dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het bestemmingsplan uitgesloten kunnen worden.  Het opstellen van een milieueffectrapport is daarom niet nodig.

Het besluit en de aanmeldingsnotitie zijn vanaf 22 juni tot en met 3 augustus 2017 te raadplegen via onze website https://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen

Ook liggen de stukken (digitaal) ter inzage bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit. Alleen belanghebbenden die door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen kunnen beroep indienen. Voor anderen is dit besluit niet zelfstandig vatbaar voor beroep.

Terneuzen, 21 juni 2017

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. Lonink

De secretaris, F.M.L. Lauret RA

Naar boven