Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Woenderskamp, Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 14 juni 2017 het bestemmingsplan Nijmegen Woenderskamp gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied wordt aan de oostzijde globaal begrensd door de bestaande bebouwing aan de oostzijde van de Griftdijk Noord ( De Grift Noord is dus voor een deel opgenomen in het plangebied) en aan de zuidzijde door de Graaf Alardsingel. Op enige afstand ten westen van het plangebied bevindt zich de Oosterhoutsedijk.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wens om woningbouw (maximaal 510 woningen) en enkele maatschappelijke voorzieningen (waaronder een basisschool) te realiseren in het gebied Woenderskamp. De Historische Tuin wordt in het plan ingepast, met dien verstande dat de vorm daarvan wijzigt.

Het MER “Hof van Holland, Woenderskamp en Broodkorf” ligt ten grondslag aan de planontwikkeling. Dit MER ligt eveneens ter inzage.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken, liggen van donderdag 22 juni 2017 tot en met donderdag 3 augustus 2017 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplan- nen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP27000-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP27000-/NL.IMRO.0268.BP27000-VG01 Daarnaast is het plan en het MER als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken als pdf bestanden te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 23 juni 2017 tot en met donderdag 3 augustus 2017 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer.

Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven