Gemeente Waalwijk, Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Logo Waalwijk

Het college van Waalwijk is voornemens om medewerking te verlenen aan een omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk en het gebruiken van de grond en het bouwwerk in strijd met het vigerende bestemmingsplan. De aanvraag om omgevingsvergunning is genaamd “Spoorstraat 29 Waspik”. De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op een situatie waarbij een woning geprojecteerd is buiten het bestaande bouwblok. Het betreft dan ook vervangende nieuwbouw. Hierdoor is er sprake van een nieuwe situatie in de zin van de Wet geluidhinder. Op de locatie wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op basis van de Wet geluidhinder door wegverkeerslawaai overschreden. Het Beleid Hogere Grenswaarde Wet geluidhinder is van toepassing.

Het college van Waalwijk is voornemens hogere grenswaarden wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning genaamd “Spoorstraat 29 te Waspik”.

Het ontwerpbesluit en de stukken die hierop betrekking hebben, liggen vanaf 22 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Taxandriaweg 6 in Waalwijk. Voor het inzien van de stukken dient u vooraf

een afspraak te maken. U kunt hiervoor contact opnemen met de frontoffice bouwen, wonen en leefomgeving van het team Vergunningverlening & Belastingen via het algemene nummer 0416-683456.

Gedurende de termijn dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden over het ontwerpbesluit schriftelijk en/of mondeling zijn/haar zienswijze naar voren brengen bij: het College van Waalwijk, Postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het team Vergunningverlening & Belastingen, tel. 0416-683456. Ook het indienen van zienswijzen per e-mailbericht is mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus:info@waalwijk.nl en aan de voorwaarden voldoet die u kunt lezen op www.waalwijk.nl.

Naar boven