Ontwerpbestemmingsplan Nijemirdum 2016 -RECTIFICATIE

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 20 januari 2017 ligt gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Nijemirdum 2016 met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het voorliggende bestemmingsplan omvat het gehele dorp Nijemirdum inclusief het bedrijventerrein aan de zuidwestkant. Het plangebied beslaat daarmee de gronden tot en met het perceel Lyklamawei 91 en Wissebuurt 16 aan de noord(oost)zijde en de percelen Heaburgen 26 en 1 aan de zuid(oost)zijde. Ook het recent vastgestelde bestemmingsplan Nijemirdum-Wytlân, dat een woonuitbreiding mogelijk maakt, is in de actualisatie meegenomen.

 

Doel

Het plan betreft een actualisatie. Deze actualisatie heeft in beginsel een conserverend karakter. Als basis voor het bestemmingsplan wordt uitgegaan van de bestaande bestemmingen afgewogen tegen de feitelijke situatie, die vervolgens op basis van nieuwe standaarden, maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving (bijvoorbeeld vergunningvrij bouwen) worden geactualiseerd. De gemeente heeft daarvoor een handboek vastgesteld om te komen tot actuele regelgeving en eenduidigheid van regelgeving binnen de gemeente. De systematiek en inrichting van de bestemmingen, zoals bijvoorbeeld de regeling voor bijbehorende bouwwerken (bijgebouwen), is zoveel mogelijk afgestemd op het handboek. Daar waar zich in de afgelopen periode ontwikkelingen hebben voorgedaan die door middel van een vergunning en/of een planologische procedure zijn gerealiseerd, zijn deze meegenomen in het bestemmingsplan.

 

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Verder is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De planid is NL.IMRO.1940.BPNIM16NIJEMIRDUM-ON01.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

 

• Schriftelijk:

Schrijf een brief aan de gemeenteraad van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– ontwerpbestemmingsplan Nijemirdum 2016

– waarom u een zienswijze indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling:

U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

 

Rectificatie: op 12 januari 2017 is in de Staatscourant en het Gemeenteblad aankondiging gedaan van de tervisielegging met ingang van 13 januari 2017 van het ontwerpbestemmingsplan Nijemirdum 2016. Door onvoorziene omstandigheden is het bestemmingsplan echter niet op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerd. De tervisielegging van het plan heeft nu plaats met ingang van 20 januari 2017. Deze bekendmaking vervangt hiermee de bekendmaking van 12 januari 2017.

Joure, 19 januari 2017

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven