Ontwerpbestemmingsplan 'Bem Zuid'

Logo Zevenaar

Ontwerpbestemmingsplan ‘Bem-Zuid’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Bem-Zuid’ als ontwerp ter inzage legt. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van grondgebonden woningen bij het Gildepad en het inpassen van 10 parkeerplaatsen bij het Woonpad. Hiertoe wordt een deel van de bestemming Groen gewijzigd in Wonen, en een deel van de bestemming Wonen gewijzigd in Verkeer. Het plangebied ligt (deels) binnen de geluidzone van het spoor Zevenaar-Emmerich. De berekende geluidbelasting op de beoogde woningen ligt boven de voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai. Hiertoe wordt een besluit voor het vaststellen van een hogere waarde hoogst toelaatbare geluidsbelasting genomen.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 15 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Vergunningen van de Publieksbalie in het BAThuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.BP02BEMZUID-ON01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor mondelinge zienswijzen en reacties kan een afspraak worden gemaakt met de heer A. Sannes, telefoonnummer 0316 595 215.

 

Zevenaar, 13 juni 2017

Naar boven