Vaststelling bestemmingsplan BMV Hoensbroek Zuid

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 31 mei 2017 het bestemmingsplan 'BMV Hoensbroek Zuid' zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-identificatienummer NL.IMRO.0917.BP010300W000004-0401 heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

In het stadsdeel Hoensbroek zal een nieuwe brede maatschappelijke voorziening worden gerealiseerd: de BMV Hoensbroek Zuid. Door de gemeenteraad van de gemeente Heerlen is op 10 januari 2012 het Integraal Huisvestings-plan Primair Onderwijs 2010-2020 (IPH) en de gezamenlijke visie op de brede schoolontwikkeling in Heerlen vastgesteld. Het huisvestingsplan heeft een meerjarige strategische visie tot 2021 voor het primair onderwijs en geeft richting aan de onderwijsinfrastructuur. In het IHP is ook opgenomen het onderbrengen van de scholen De Voeëgelsjtang, Dr. A. Schweitzer en Nieuw Lotbroek binnen één locatie.

 

Plangebied.

Het plangebied is gelegen in het stadsdeel Hoensbroek, in het noordwesten van de gemeente Heerlen. Het plangebied bestaat uit een deel van het bouwblok gelegen tussen de Mgr. Hanssenlaan, de Mgr. Feronlaan en de Auvermoerstraat. Het perceel dat tot het plangebied behoort is kadastraal bekend gemeente Heerlen, sectie V, nummer 1271. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 4.000 m².

Ten noorden van het plangebied ligt het kruispunt Kasteel Hoensbroeklaan-Mgr. Hanssenlaan. Ten oosten en ten zuiden van het plangebied bevinden zich diverse woonstraten, behorend tot de wijk Nieuw Lotbroek. Ten westen van het plangebied ligt het Hertenpark.

 

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 19 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

 

Beroep

Belanghebbenden die gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt , kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening(DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad, en daarmee het bestemmingsplan, treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

 

Heerlen, 13-06-2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven