Ontwerpbestemmingsplan ‘Camping Herelseheide’

Logo Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 19 juni 2017, gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Camping Herelseheide’.

Inzage

In het buitengebied van de gemeente Roosendaal aan de Gareelweg 11 is de camping Herelseheide gelegen. De camping heeft 228 standplaatsen voor stacaravans en enkele centrale voorzieningen, waaronder een kantine en een niet overdekt zwembad.

De bestaande situatie is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan Buitengebied Wouw. De stacaravans waren onder de Wet op de openluchtrecreatie (voorheen Kampeerwet) toegestaan mits ze als recreatief verblijf dienden. In 2008 is deze wet komen te vervallen en de feitelijke situatie, waar al sinds jaar en dag sprake van is, is niet goed geregeld in het geldende bestemmingsplan.

Doel van deze bestemmingsplanherziening is tweeledig. Enerzijds wordt de huidige situatie op correcte wijze planologisch en juridisch verankerd. Anderzijds wordt een regeling met een zekere mate van flexibiliteit en ontwikkelruimte opgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van een maximum aantal standplaatsen voor 200 stacaravans of maximaal 100 chalets met een strikte maatvoering. In het bestemmingsplan is geregeld dat minimaal twee standplaatsen ten behoeve van stacaravans inwisselbaar zijn voor maximaal één standplaats voor één chalet. Bovendien wordt de standaardregeling voor 500 m2. aan centrale voorzieningen toegestaan en wordt de mogelijkheid geboden om het zwembad te overdekken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie publiekszaken in het Stadskantoor. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Camping Herelseheide’, zaaknummer 1062979”. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 14 0165.

Meer informatie

Voor nadere informatie: Team ruimtelijke ontwikkeling, Irene Sep, tel. 14 0165, email: i.sep@roosendaal.nl of Hans Vergouwen, tel. 14 0165, email: j.vergouwen@roosendaal.nl.

Roosendaal, 16 juni 2017

Naar boven