Vestiging voorlopig voorkeursrecht

Logo Werkendam

Burgemeester en wethouders van Werkendam maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 13 juni 2017, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten, een perceel grond voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

 

Gevolgen

Het voorkeursrecht betreft een perceel grond ten oosten van de kern Werkendam, die globaal is gelegen aan de Schans te Werkendam. Kadastraal is het perceel bekend, gemeente Werkendam, sectie R, nummer 1003 (geheel), groot 31.080 m². Deze grond is gelegen binnen het bestemmingplan Buitengebied van de gemeente Werkendam. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen grond, wanneer zij deze grond respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

 

Ter inzage

De eigenaren en beperkt gerechtigden van dit perceel ontvangen afzonderlijk bericht. Het besluit met de kaart en de lijst van de voorlopig aangewezen grond ligt gedurende zes weken, van 16 juni 2017 tot en met 27 juli 2017, tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van de Gemeente Werkendam, gevestigd aan het Raadhuisplein 1 te Werkendam.

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de voorlopige aanwijzing van het perceel te bestendigen. Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van vier weken, ingaande op 16 juni 2017 en eindigende 13 juli 2017, hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, danwel mondeling, naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam t.a.v. de gemeenteraad. Mondeling kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken aan de raad via de heer mr. R. van Eeten. Hij is te bereiken op het doorkiesnummer 0183-507348.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Naast het indienen van zienswijzen bij de raad kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van burgemeester en wethouders van Werkendam tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

 

Het bezwaarschrift dient uiterlijk op 27 juli 2017 door het college van de gemeente Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam, te zijn ontvangen.

 

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) instellen tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden er voor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit. Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend, kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift voor de voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze website voor de precieze voorwaarden.

 

Werkendam, 15 juni 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam

Naar boven