Ontwerpbestemmingsplan Hart van Frederiksoord

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken burgemeester en wethouders bekend dat met ingang van 22 juni 2017, bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Diever, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Hart van Fredriksoord met planidentificatie NL.IMRO.1701.0000BP000000000575-0002 met bijbehorende toelichting, regels, verbeelding en bijlagen. Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens worden ingezien via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van dit bestemmingsplan bestaat uit de voormalige tuinbouwschool met bijbehorende tuinen en het Inforium met naastgelegen gronden. Globaal genomen wordt het plangebied begrensd door de Majoor van Swietenlaan aan de noordzijde, de Molenlaan aan de zuidzijde en de Burgemeester Wijnoldyweg aan de westkant. Het zuidoosten van het plangebied wordt begrensd door de terreinen van de Fruithof. De kolonieboerderij aan de Majoor van Swietenlaan vormt de noordoostelijke rand van het plangebied. Het hele plangebied maakt onderdeel uit van het beschermd dorpsgezicht Frederiksoord – Wilhelminaoord.

In de afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw toekomstperspectief voor het plangebied. Dit toekomstperspectief is verwoord in het Kolonieplan. Het Kolonieplan is opgesteld door de provincie Drenthe, de Maatschappij van Weldadigheid en de gemeente Westerveld. Het is in juli 2016 vastgesteld. Het Hart van Frederiksoord speelt in het Kolonieplan een centrale rol. De drie samenwerkende partijen hebben de ambitie om het gebied bestendig te maken voor de toekomst. ‘Behoud door ontwikkeling’ is daarbij de koers. Dat wil zeggen zoeken naar economische dragers voor het gebied met respect voor de aanwezige cultuurhistorische waarden. In het Kolonieplan zijn denkrichtingen geschetst die handvatten geven voor mogelijke economische dragers passend bij de aard en uitstraling van het gebied. Belangrijk elementen in het plangebied zijn het omvormen van het Inforium tot Koloniecentrum en de bestemming Maatschappelijk voor het gebouw van de voormalige tuinbouwschool. Kortom het bestemmingsplan is de juridische-planologische basis om de gebieds-ontwikkeling in het Hart van Frederiksoord mogelijk te maken.

Zienswijze: vanaf 22 juni 2017 tot en met 2 augustus 2017 kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0521.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521

Naar boven