Kennisgeving op grond artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de inspraakverordening

Logo Nieuwegein

Bestemmingsplan Binnenstad van de gemeente Nieuwegein

Bestemmingsplan in voorbereiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het plangebied Binnenstad. Hiervoor is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan geeft onder andere aan waar in de binnenstad mag worden gebouwd en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Het bestemmingsplan voor de binnenstad stamt uit 2007. In 2013 heeft de gemeenteraad besloten om de visie op de binnenstad op onderdelen aan te passen en meer woningen in plaats van kantoren en winkels te bouwen. Bijvoorbeeld op de ‘HN-locatie’ langs de Noordstedeweg, op de locatie ‘Doorslagzone’, langs de Doorslag en in West. Dit moet nog wel verwerkt worden in het bestemmingsplan. Deze actualisatie gaat nu van start.

Inspraak op v oorontwerpbestemmingsplan

Overeenkomstig artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro delen wij u mee dat op grond van de inspraakverordening inspraak wordt toegepast op het voorontwerpbestemmingsplan Binnenstad. Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken (waaronder een beeldkwaliteitsplan voor de HN-locatie, de Doorslagzone en West) ligt met ingang van 19juni tot en met 3juli 2017 voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen. Wij horen graag uw mening.

Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein. Daarnaast kan het bestemmingsplan worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPBI2017-VO01 en op de gemeentelijke website http://ropubliceer.nieuwegein.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie tegen de voorontwerpbestemmingsplannen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:

  • -

    schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Binnenstad; of

  • -

    mondeling op afspraak bij mevrouw I.C. de Zeeuw-‘t Lam, telefoonnummer (030) 607 14 33; of

  • -

    digitaal met het formulier “Inspraak ruimtelijk plan(nen)”, https://tripleforms.nieuwegein.nl/formulier/scInspraak.aspx

Inloopavond

Voor een mondelinge toelichting kunt u naar de inloopavond komen op 19juni 2017 van 19.30 tot 21.30 uur in de hal van het Stadshuis.

Tijdens de informatieavond praten wij u ook graag bij over:

  • -

    de laatste stand van zaken van de bouwplannen op de HN-locatie (Herenstraat-Noordstedeweg) en de Doorslagzone (naast het stadshuis).

  • -

    de ontwikkelingen in het stationsgebied. Vanaf 2020 gaat er een nieuwe, langere tram rijden door Nieuwegein. De tram wordt beter toegankelijk met een verlaagde instap en sluit aan op de nieuwe Uithoflijn. Alle tramhaltes in Nieuwegein worden hiervoor verlaagd en verlengd. De provincie Utrecht is deze avond aanwezig en geeft u hierover meer informatie.

  • -

    het nieuwe woon/werkgebied in West (parkeerterrein en omgeving) en over de tijdelijke invulling van de Luifelstede. Op de langere termijn zal ten westen van de tramlijn een nieuw woon/werkgebied ontstaan. De afgelopen maanden is één van de kantoren in het gebied, de Luifelstede omgebouwd naar tijdelijke woningen. Vanaf de zomer is het pand gereed voor bewoning. De eerste anderhalf jaar is er ruimte voor 150 vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Na deze periode zijn de woningen ook beschikbaar voor andere urgente woningzoekenden. Tijdens deze bijeenkomst gaan wij graag met u in gesprek over wat dit voor u betekent.

Vervolg

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Besluit Ruimtelijke Ordening zijn afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan een ieder zienswijzen indienen. Deze terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in het Gemeenteblad en in de Staatscourant.

Naar boven