Coördinatiebesluit en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Schoolstraat 12, 13 &14 Vroomshoop” en ontwerp omgevingsvergunning Schoolstraat 12, 13 & 14

Logo Twenterand

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2016 heeft besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het bestemmingsplan Schoolstraat 12, 13 &14 Vroomshoop en voor de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, milieu en beperkte milieutoets (OBM) Schoolstraat 12, 13 en 14. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden, te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat – in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit-met ingang van vrijdag 16 juni 2017 gedurende een periode van zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan “Schoolstraat 12, 13 &14 Vroomshoop” (identificatienummer NL.IMRO.1700.201504BPVHPH-ont1) en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, milieu en beperkte milieutoets (OBM) Schoolstraat 12, 13 en 14 (identificatienummerNL.IMRO.1700.201719OVVH-ont1) ter inzage ligt. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voorzien in een passende maatwerkbestemming op de percelen. Het bestemmingsplan voorziet in een bestemming “bedrijf, met de functieaanduiding specifieke vorm van bedrijf – aannemings- en sloopbedrijf. In het bestemmingsplan is aangegeven waar op het terrein welke bebouwing mag worden gebouwd en waar welke activiteiten mogen plaatsvinden, zodat voldaan wordt aan de voorwaarden voor een goed woon- en leefklimaat. <nog zakelijke beschrijving geven van de omgevingsvergunning>

Ter inzage en zienswijzen

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, milieu en beperkte milieutoets (OBM) Schoolstraat 12, 13 en 14 digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

Het papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpvaststellingsbesluit en de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, milieu en beperkte milieutoets (OBM) Schoolstraat 12, 13 en 14 liggen voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen. Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 67, 7670 AB te VRIEZENVEEN.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, milieu en beperkte milieutoets (OBM) dienen gericht te worden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 67, 7670 AB te VRIEZENVEEN.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunning.

Zienswijzen dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met één van de medewerkers van de afdeling ruimte via het algemene telefoonnummer 0546-840840.

Naar boven