Vaststelling bestemmingsplan Herenweg 151 Rijnsaterwoude (WP20150003) gecoördineerd met omgevingsvergunning voor het bouwen van acht woningen – Herenweg 147, 147 a t/m h Rijnsaterwoude (W20140247)

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2017 het bestemmingsplan ‘Herenweg 151 Rijnsaterwoude’ (met zaaknummer WP20150003) gecoördineerd met de omgevingsvergunning (met zaaknummer W20140247) heeft vastgesteld. Voornoemd bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 juni 2017 de bijbehorende omgevingsvergunning (W20140247) verleend zonder inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de ontwerpvergunning.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag en betreft een bestemmingsplanwijziging voor de realisatie van acht woningen en het wijzigen van de bestemming Kantoor naar Wonen en/of Wonen/Werken aan de Herenweg 151 te Rijnsaterwoude.

De omgevingsvergunning, voor de activiteiten bouwen en afwijken van het bestemmingsplan, behorende bij het bestemmingsplan betreft het bouwen van acht woningen op het perceel Herenweg 147, 147a t/m 147f en 147h te Rijnsaterwoude (toekomstige nummeraanduidingen).

Coördinatiebesluit

Terzake het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning heeft de Gemeenteraad ex artikel 3.30 Wro op 12 oktober 2015 een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarbij behorende omgevingsvergunning ligt met ingang van donderdag 15 juni t/m woensdag 26 juli 2017 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Tevens kunt u het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO code NL.IMRO.1884.BPHERENWEG151-VAS1.

Crisis en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen bovengenoemde besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door een ieder voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met of een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven