Onderwerp: het opheffen van een deel van het éénrichtingsverkeer in de Nassaustraat, tussen de Prinses Irenestraat en het Prinses Margrietplein

Logo Ridderkerk

1215073

VERKEERSBESLUIT

 

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het vaststellen van verkeersbesluiten in de gemeente Ridderkerk.

 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

De genoemde wegen zijn eigendom en in beheer en onderhoud bij de gemeente Ridderkerk.

 

Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m f, van de WVW 1994 en artikel 21 BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

 

Overwegingen en motivering

De Nassaustraat, tussen de Prinses Irenestraat en het Prinses Margrietplein, is een woonstraat waarin éénrichtingsverkeer is ingesteld. De richting is komend vanaf het Prinses Margrietplein richting de Prinses Irenestraat.

 

In de Nassaustraat, ter hoogte van Nassaustraat 168 en 191 (aan de kant van de Prinses Irenestraat) is een parkeerkoffer. Deze parkeerkoffer wordt goed gebruikt.

 

Doordat er in de Nassaustraat éénrichtingsverkeer is ingesteld moeten de weggebruikers voor het gebruik van de parkeerplaatsen in de parkeerkoffer eerst de hele Nassaustraat door rijden. Hierdoor rijden er structureel meer voertuigen door de Nassaustraat dan nodig is.

 

Het opheffen van het éénrichtingsverkeer tussen de Prinses Irenestraat en de parkeerkoffer in de Nassaustraat zal een positief effect hebben op het aantal voertuigen dat door de Nassaustraat rijdt.

 

Op basis van bovenstaande overweging en met inachtneming van:

de Algemene wet bestuursrecht;

de Wegenverkeerswet 1994;

het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

het bordenboek (VNVF).

 

Besluit het college van burgemeester en wethouder van Ridderkerk tot:

Het opheffen van een het eenrichtingsverkeer in de Nassaustraat, tussen de Prinses Irenestraat en Nassaustraat 168 en 191 door:

huidige verkeersbord C2 te voorzien van een onderbord met de tekst: na 50 m;

het verkeersbord C2 te plaatsen ter hoogte van Nassaustraat 168 (komend vanaf de Prinses Irenestraat);

het plaatsen van verkeersbord C5 ter hoogte van Nassaustraat 168 (komend vanaf het Prinses Margrietplein).

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie, Regionale Eenheid Rotterdam, District Zuid-West Basisteam Oude Maas, bureau Ridderkerk.

 

En voorts:

de verkeersmaatregelen tevens vast te hebben gelegd op bijbehorende tekening 1229948;

deze tekening als bijlage bij dit besluit is gewaarmerkt;

overeenkomstig artikel 26 BABW dit besluit te publiceren in de Blauwkai 15 juni 2017 en Staatscourant;

overeenkomstig artikel 6:4 Awb tegen dit besluit bezwaar kan worden aangetekend;

overeenkomstig artikel 27 BABW dit besluit in werking treedt met ingang van de dag nadat een termijn van 6 weken is verstreken na de dag dat dit besluit is gepubliceerd.

 

 

Bezwaar

Tegen deze beslissing kan door belanghebbenden in de periode van zes weken na de dag waarop deze beslissing is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk, postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan, na of gelijktijdig met het indienen van bezwaar, de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Aldus besloten te Ridderkerk 12 juni 2017,

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens dit college,

De wethouder Verkeer en Vervoer

mr. V.A. Smit

Naar boven